Hatalmas HUD kijelzőt kaphat az új Hyundai IONIQ 5?

Alig egy héttel azután, hogy a Hyundai néhány árnyékos fotóval megkezdte az új IONIQ 5 villanyautójának bevezetését, újabb műszaki részletek szivároghattak ki az érkező modellről.

A Hyundai febreuárban tervezi bemutatni vadonatúj generációs IONIQ 5 elektromos crossoverét, amelyről korábban az osztrák forgalmazó hivatalos honlapján véletlenül megjelent néhány igazán figyelemre méltó információ. Most viszont egy névtelen forrás egy olyan képernyőfotót tett közzé, amelyen a Hyundai új villanyautójának további érdekes részleteit mutatják be. Mivel a forrás ismeretlen, annak valóságtartalmát a bemutatóig fenntartásokkal kell kezelni. 

A fotón mintha egy kereskedőknek szánt prezentáció egyik lapja jelenne meg, azonban az információk mellé nem az IONIQ 5 szériamodelljét tették illusztrációként, hanem még a 45 tanulmány képe látható. A legérdekesebbek viszont az állítólagos specifikációk részletei. A WLTP hatótáv „akár” 510 km is lehet, ami kissé kevesebb, mint a korábban megszellőztetett 550 km. A norma és a mértékegység pedig azt sejteti, hogy a prezentáció elsősorban az európai piac számára készülhetett. A motor jelzett 310 lóerős csúcsteljesítménye viszont alig tér el a korábban kiszivárgott 313 lóerőtől, de megjelenik a korábbiakban már megerősített 232 kW-os töltési képesség, amivel 18 perc alatt 80 százalékig tölthető az autó, az opciós összkerékhajtás, valamint a V2L funkció is.  


A kiszivárgott legújabb infók szerint az IONIQ 5 belső tere a kereken 3 méteres tengelytávnak köszönhetően kivételesen tágas lesz, amelyben teljesen vízszintbe hajtható ülések mellett mozgatható (középső?) konzol is található. További részleteket nem árul el ez az egyetlen lap, annyit viszont igen, hogy a csomagtér mérete akár 600 literes is lehet. Elöl a műszerfal 12,3 colos kijelzőt kap, a kiterjesztett valóságot is megjelenítő szélvédőre vetített HUD kijelző hatalmas, 44 colos méretben érkezik. Ha ez igaz, akkor a rendszer ezzel szinte az egész szélvédőt beterítené. Az új IONIQ 5 továbbfejlesztett 2-es szintű önvezetési funkciókkal is érkezhet.  

Ezek a specifikációk jó néhány kérdést felvetnek (pl. nem említik a tükörkamerákat), de bízzunk benne, hogy az információk nagy része valós alapokon nyugszik. Bárhogy is van, már nem kell sokat várunk, hiszen a két hét múlva már február lesz, amikor a Hyundai végre minden részletet elárul az új IONIQ 5 modelljéről.    

Forrás: motor1.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei