A Hyundai Elantra az Év Autója Amerikában

Az idei amerikai Év Autója (NACOTY) választáson a 2021-es Észak-Amerika Év Autója díját a Hyundai Elantra limuzinnal ítélte az autóipari médiából álló zsűri.

A Hyundai népszerű limuzinja 2012 után immár második alkalommal nyerte el az Év Autója díjat. Csupán két autó, a Chevrolet Corvette és a Honda Civic nyerte el többször ezt a díjat, így ezzel a Hyundai az Év Autója kategóriában a harmadik legtöbb elismerést gyűjtötte be. A nyertest egy virtuális esemény során hirdették ki. 

„Köszönjük a zsűritagoknak. Megtiszteltetés számomra, hogy ezt a díjat az egész vállalat, az Elantrát készítő alabamai és az ulsani üzem munkatársainak és persze kereskedőink nevében átvehetem” – mondta Jose Munoz, a Hyundai Motor globális üzemeltetési igazgatója, a Hyundai Motor America elnöke és vezérigazgatója. „Az Elantra a dinamikus tervezés, a fejlett technológia és az alacsony üzemanyag-fogyasztás keverékének szimbóluma. Az Elantra ügyfelei mindazt a kemény munkát és odaadást megtapasztalják, ami ennek a kategóriaelső autónak az elkészítésénél zajlott.”

A NACTOY-díjakat immár 28. alkalommal választják meg három külön szavazás sorozatával, amelyet az Egyesült Államok és Kanada számos médiájából érkező különféle autóipari újságírókból álló zsűri választ ki. A zsűritagoka a szegmensben vezető szerep, az innováció, a formatervezés, a biztonság, a kezelhetőség, a vezetők elégedettsége és az ár-érték alapján értékelik döntősöket. A zsűri idén több mint 40 új járművet tesztelt és értékelt, mielőtt a legjobb három személygépkocsit, hobbiterepjárót és teherautót 2021 döntőjébe választották. A döntő másik két résztvevője a Nissan Sentra és a Genesis G80 voltak.


Az 1994-ben alapított díj a legrégibb olyan újautó díj, amely nem egyetlen kiadványhoz, weboldalhoz, rádióhoz vagy televízióhoz kapcsolódik. A zsűritagok függetlensége miatt ez a díj az iparág legelismertebbjei közé tartozik.

Forrás: hyundaimotorgroup.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei