Konnektoros hibridek között is a Hyundai a legtakarékosabb

A német ADAC legutóbb elvégzett tesztjében a plug-in hibridek fogyasztását mérték össze, ahol a Hyundai Ioniq lett a legtakarékosabb, míg a BMW és a Mercedes jóval torkosabbnak bizonyult. 

A konnektoros hibridek fogyasztásban leginkább csak átlagosan jól teljesítenek. Erre jutott legalábbis a német ADAC legújabb teszteredményeivel, ahol a konnektoros hibridek átlagfogyasztását vizsgálták meg. Ennek alapján csupán két modell – a Hyundai Ioniq és a Volvo V60 T6 – kapott 4 csillagot az ötből. Ezzel szemben a Mercedes GLE 350 és a BMW X5 xDrive csupán egyetlen csillagot érdemelt, míg a másik 19 vizsgált modell 2-3 csillagot kapott. 

A vizsgálat során az ADAC három jellemző használati forgatókönyvet alkalmazott: elektromos haladás feltöltött akkukkal, haladás a benzinmotor használatával és egy vegyes üzemmód, ahol az akkukat minden 100 km után feltöltik. Az éllovas Hyundai Ioniq áramvonalas karosszériájának köszönhetően mindhárom teszten jól szerepelt, míg a szintén négy csillagosra értékelt Volvo V60 T6 nagyobb súlya miatt kicsivel többet fogyasztott. 

A lista másik végén két hobbiterepjáró, a BMW X5 és a Mercedes GLE áll, amelyek akkumulátorokkal együtt mért 2,5 tonna feletti súlya miatt eleve hátrányból indul. És ezt a mérések is igazolják: amíg az Ioniq üres akkukkal 5,2, vegyesben 3,1 liter benzint, míg elektromos módban 19,9 kWh-t fogyaszt 100 kilométeren, addig a BMW 10,7 és 5,4 literes és 41,4 kWh-s eredménye nem éppen környezetbarát értékek. 

Ahhoz, hogy egy plug-in hibridet optimálisan használjunk, az ADAC ajánlása szerint az akkukat rendszeresen fel kell töltenünk. Ez az egyetlen módja annak, hogy a felhasználók kiaknázzák a villanymotorban rejlő lehetőségeket és jelentősen csökkentsék az üzemanyag-fogyasztást és a CO2 kibocsátást. Az autóklub szerint korlátozott elektromos hatótávjuk miatt a plug-in hibridek leginkább azon felhasználóknak lehet ideális, akik otthon, vagy a munkahelyükön tölteni tudják azt.

Forrás: emobilitaet.online/news

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei