A Hyundai dobogóval kezdte a raliszezont

A Hyundai Motorsport dobogós helyezéssel indította a 2021-es FIA Rali-világbajnokságot, miután Thierry Neuville a harmadik helyen végzett az idei Monte-Carlo ralin.  

A Belga páros idei első versenyén felvették a ritmust, amikor a verseny utolsó napján a dobogós helyért szálltak harcba. A vasárnapi nyitószakaszon elért erős második leggyorsabb időeredményt a hétvége második szakaszgyőzelme követte, amivel Neuville-nek sikerült megerősítenie harmadik helyezését. Dani Sordo az ismételt szakaszon a második leggyorsabb időt hozta, problémamentes teljesítményével az ötödik helyet sikerült megszereznie.  

Miután Ott Tänak szombaton kénytelen volt feladni a versenyt, a Hyundai Motorsport két autóval vágott neki az utolsó napnak. Ez azt jelentette, hogy mind Neuville, mind Sordo esélyes volt a Power Stage extra pontjaira, amelynek bónuszpontjai az új szabályok értelmében a konstruktőri bajnokságra is kiterjednek. Az utolsó szakasz negyedik és ötödik helye pedig így annyit jelent, hogy a Hyundai Motorsport 30 ponttal gazdagodott a szezonnyitón.  

„Kihívást jelentett számunkra az új szezon kezdete, különösen a kései pilótaváltás után” – mondta Thierry Neuville. „Meg tudtuk találni a versenyképesség megoldását és Martijn és én lépésről lépésre egyre magabiztosabbak voltunk az autóban, hogy ezzel is javítsuk együttműködésünket és napról napra javítsuk a tempónkat. A dobogós helyezés a körülményekre tekintettel kielégítő eredmény. Az autóban végzett munka a Monte nehézségeit is figyelembe véve valóban lenyűgöző volt.”

„Nem volt túl jó versenyünk, így a néhány konstruktőri pont megszerzése némi vigaszt nyújt” – mondta Dani Sordo. „A kezdettől fogva nem igazán találtuk a tempót és őszintén szólva nem vagyok különösebben elégedett magammal. Hihetetlenül trükkös szakaszokkal szembesültünk és voltak olyan részek, ahol csak hiányzott a magabiztosság. Az egyetlen dolog, amire képesek voltunk, az a túlélés: hazahozni az autót és pontokat szerezni a csapatnak. Az év végén ezek nagyon fontosak lehetnek. Újra fel kell állnunk és teljes erővel a következő versenyre koncentrálni. "

 „Ez a rali ugyanúgy végződött, mint az egész hétvégénk telt” – mondta Andrea Adamo csapatfőnök. „Nyilvánvaló, hogy teljesen rossz volt minden. Nem tudom, hogy az emberek is így látják-e, vagy másképp, de ma ismét megmutattuk a határainkat. Az biztos, hogy nem tudtunk nyomást gyakorolni, mert csak a sebeinket nyalogattuk és próbáltunk előbbre jutni. Nekem személy szerint mélyen át kell gondolnom sok mindent, mert amit ezen a hétvégén láttam, korántsem olyan, ami büszkévé és boldoggá tenne. A megközelítésünkben valamit meg kell változtatni.” 

Forrás: automobilsport.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei