A Hyundai IONIQ 5 Samsung kijelzőket kap

A Hyundai Motor februárban bemutatkozó vadonatúj IONIQ 5 villanyautójához a Samsung Display vállalat szállítja az OLED kijelzőpaneleket. 

A Hyundai Motor február közepén mutatja be első új generációs elektromos autóját, amely az IONIQ villanyautó-márka első képviselőjeként a koreai autógyártó csoport új, kifejezetten villanyautók számára fejlesztett E-GMP platformjára épül. Az új villanyautóban számos technológiai újdonság várható, így pl. a 800 voltos villámtöltési rendszer, a V2L funkció, valamint a tükörmonitor.

A Hyundai Motor most bejelentette, hogy az új IONIQ 5 tükörmonitorához a Samsung Display szállítja az OLED kijelzőket. Az IONIQ 5-ben opcióként elérhető tükörkamera lehetővé teszi a vezető számára, hogy az autó hátsó részét és környezetét a hagyományos tükrök helyett a kamera által egy kijelzőre továbbított kép alapján nézze. A normál tükrökhöz képest a tükörkamerák szélesebb látószöget, ezzel kisebb holtteret biztosítanak és lehetővé teszik, hogy akár sötét helyeken is élesen látható legyen a környezet. 

A Samsung Display ugyanezt a „Virtuális Visszapillantó Tükör” névre keresztelt rendszert 2018 óta az Audi elektromos e-Tron modelljéhez szállítja. A rendszerhez tartozó OLED kijelzők alacsony energiafogyasztással rendelkeznek, vékony és könnyű kialakításuknak köszönhetően pedig optimális vizuális megoldásokat nyújthatnak a vezetők számára.

Több mint egy évtizede ez az első olyan alkalom, amikor a Hyundai Motor és a Samsung Electronics együttműködik. Iparági elemzők arra számítanak, hogy a két vállalat a jövőben más területekre is kiterjeszti együttműködését. 2020 májusában a Hyundai Motor elnöke, Eui-sun Chung meglátogatta a Samsung SDI Cheonan üzemét. Akkor a Samsung Electronics alelnöke, Jae-yong Lee személyesen vezette körbe Chungot a létesítményben. Ugyanezen év júliusában Lee meglátogatta a Hyundai Motor Namyang Kutatóintézetét is, amivel együttműködési kapcsolatot alakítottak ki. Az elemzők reményei szerint ez az együttműködés növelheti Dél-Korea versenyképességét a villanyautózás terén.  

Forrás: businesskorea.co.kr

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei