A Hyundai is részt vesz a Milánói Divathéten


A Hyundai egy művész segítségével különleges Energia Zónát hozott létre a Milánói Divathéten, ahol különböző fényekkel mutatták be a Kona Electric mellett az IED formatervező-iskolával közösen alkotott KITE tanulmányt is.  

A Hyundai Carlo Bernardini művésszel közösen olyan különleges installációkat hozott létre, amellyel a látogatók egyedi módon tudják felfedezni az új Kona elektromos változatát és a Hyundai első tisztán elektromos meghajtású kisterepjárója mellett a Hyundai Kite homokjárót is. Ez utóbbi 1:1 arányú tanulmányt az IED formatervező iskola Közlekedési Formatervező szakának végzősei a Hyundai Style Center támogatásával alkották meg.  


A látogatókat a tiszta energia dimenziói kísérik, amelyet egy sötét térből előtűnő geometriai formák és játékos perspektívák érvényesítenek. Bernardini alkotásában a fényt valójában optikai fényszálak továbbítják, amit a művész már 1996 óta felhasznál, és amely olyan látványos geometriai formákat és tereket hoz létre, amelyek megnövelik a látogatók látásának és érzékelésének lehetőségeit, benne élve a munkában és azt érezve, hogy folyamatosan más megfigyelési pontokon mindig más formák előtt állnak. 


Az Európában elsőként megjelenő elektromos kisterepjáró, az új Kona Electric karizmatikus formatervét zéró emissziós energiával kombinálja – a tiszta energiát megtestesítve. Az erős vizuális behatáson túl a Kona Electric nem késztet kompromisszumokra, főként a 64 kWh kapacitású akkumulátorral szerelt változat 482 km-es hatótávjának köszönhetően, miközben a kiváló vezetési élményt a 204 lóerős villanymotor 7,6 másodperces szára gyorsulása biztosítja.  


A tiszta, fiatalos és „rakoncátlan” energiát a Hyundai KITE tanulmány is hűen testesíti meg, amit a torinói IED formatervező iskola Közlekedési Formatervező szakának végzősei a Hyundai Europe Style Centere közreműködésével hoztak létre. Ez egy szórakoztató és egyben funkcionális jármű, amit a tradicionális homokjárók ihlettek és elektromos, kétüléses autóból együléses jet-skivé alakulhat át. Ajtók, ablakok és tető nélkül a Kite olyan felületeket mutat be, amelyek a csavarodások és keresztezések által létrehozott folytonosságban összefonódnak. A Hyundai Energiazónáján belül a látogatók a virtuális valóság érzelmi élményét is megtapasztalhatják, ami kalandos formában a természethez viszi őket még közelebb.    


„A Forma a Hyundai számára egy kulcsfontosságú tényező és mi ezért fejlesztjük azt folyamatosan tovább, közben különös figyelemmel kísérjük a jövő tehetséges formatervezőinek fejlesztését is” – mondja Nicola Danza, a Hyundai Motor Europe külső formatervezésért felelős vezetője. „A Hyundai formatervezői és az IED korábbi diákjai különösen büszkék erre az együttműködésre, amely a fiatal tervezők számára nemcsak azt teszi lehetővé, hogy életre keltsék elképzeléseiket, de akár a profikkal is versenyre keljenek.” 

Forrás: hyundai.news

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei