Újra 24 órás versenyen a Hyundai i30 N TCR versenyautók


A márciusi VLN bajnokság szenzációs dobogós eredménye után négy versenyzővel két Hyundai i30 N TCR versenyautó újra részt vesz a legendás 24 órás tartóssági versenyen. 

A Nürburgringen évente hagyományosan megrendezésre kerülő 24 órás verseny a 25 kilométeres „Zöld Pokol”-ba érkező rengeteg néző és versenyző számára a motorsport-naptár egyik legnagyobb rendezvénye. 

„A Nürburgring Nordschleife továbbra is a motorsport egyik legkeményebb tesztjének számít. A pálya egyik legnagyobb éves eseményeként az ADAC Nürburgring 24 órás verseny tökéletes helyszín arra, hogy a rajongók és a potenciális vásárlók számára bemutassuk az i30 N TCR modellünket” – mondta Andrea Adamo, a Hyundai Motorsport Vásárlói Versenyrészlegének igazgatója. „Nagyon elégedettek vagyunk az i30 N TCR teljesítményével és a versenyzőink múlt havi első VLN versenyen elért eredményeivel, így természetes volt, hogy a következő kihívás elé nézve bizonyítsuk az autó és annak versenycsomagja tartósságát.”         


A versenyen az autókat a Hyundai N logó alatt nevezték be, amelyet a Hyundai Motorsport Vásárlói Versenyrészlege a sikeres Target Competition versenyistállóval közösen üzemeltet. A versenyzők listáján gyakorlott Nürburgring pilóták kaptak helyet. Az egyik autóban a 2012-es kategóriagyőztes Nicola Larinihoz és Manuel Lauckhoz Peter terting és Andreas Gülden csatlakozott, előbbi a Nürburgring vezetési instruktora,míg utóbbi a 2017-es TCR kategóriagyőztes. 

A második autóban ATCR német versenygyőztese, Moritz Oestreich ül, akihez Byung Hui Kang, a TCR Korea versenysorozatban egy i30 N TCR modellel rajthoz álló tehetséges koreai újságíró és versenyző csatlakozik. Másik újságíró-versenyzőként Guido Naumann a Hyundai Deutchland csapatával már háromszor vett részt a versenyen, míg a koreai Jae-Kyun Kim Gabriele Tarquinivel közösen tudott nemrég dobogós helyezést elérnie a VLN legutóbbi versenyén. Tarquini szintén ott lesz ezen a májusi hétvégén, de a FIA WTCR ugyanakkor rendezendő versenyén vesz részt. 


„A 24 órás versenyre rős versenyzői csapattal rendelkezünk, akik mind a tartóssági versenyekkel, mind a Nürburgringen nagy tapasztalattal rendelkeznek” – mondja Adamo. „A csapattal együtt képesek leszünk a legtöbbet kihozni az autókból ebben a versengő kategóriában és ezen a különösen nehéz pályán.” 

Forrás: motorsport.hyundai.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei