Palisade néven jöhet a Hyundai nagyterepjárója


A Hyundai csoport hamarosan több, minden eddiginél nagyobb terepjáró modell bemutatását tervezi, amelyek teljesen új néven érkeznek majd a piacra. 

Amíg a csoport kisebbik Kia leányvállalata minden bizonnyal a tavalyi Detroiti Autószalonon debütált Telluride terepjáró-tanulmány szériaváltozatán dolgozik, addig a Hyundai a Santa Fe és Kona formai elemeit hordozó, de mindkettőtől nagyobb hobbiterepjáró modell fejlesztését végzi. Ezzel a vállalat a Veracruz/ix55 után újra egy különálló modellt vezet be hobbiterepjáró-kínálatának csúcsára.     


Ahogyan korábban, úgy a Hyundai most az autó elnevezésében is igyekszik majd elkülöníteni az autót a Santa Fétől. Erre utal, hogy a vállalat nemrég a Palisade nevet levédette az amerikai márkavédelmi hivatalnál.  A palisade magyarul palánk, palánkkerítés, sánckerítés, vagyis egy olyan védelmező fal, vagy kerítés, amely nagyon jól illeszkedhet egy hatalmas, családi SUV-hoz. A nevet a Hyundai „autóipari és strukturális részegység”témakörben védette le, vagyis nem valamilyen marketingtevékenységhez kapcsolódóan.     


Magáról az új autóról elég keveset lehet tudni. A Ford Explorer és a Chevrolet Traverse riválisának szánt modell három üléssorral rendelkezik majd és felszereltségi szinttől függően hét- vagy akár nyolcszemélyes is lehet. Az autó padlólemezét és várhatóan motorkínálatát is megosztja majd a szintén fejlesztés alatt álló Kia Telluride szériaváltozatával.  


Az új Hyundai Palisade (vagy bárhogyan is hívják majd az új nagyterepjárót) valószínűleg valamikor jövő év elején mutatkozhat be és valamikor 2019 végén vagy 2020 elején kerülhet a márkakereskedésekhez. Bár korábban eltérő, ix55 néven árulták a Veracruzt Európában, a Hyundai korábban azt nyilatkozta, a terepjárók minden piacon nevet viselnek majd.     

Forrás: autoguide.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei