Kevesebb limuzint gyárt a Hyundai Amerikában


Iparági források szerint a kereslet visszaesése miatt a Hyundai Motor a korábbiaknál jóval kevesebb Elantra és Sonata modellt gyárt alabamai üzemében. 

Kevesebb Hyundai Elantra és Sonata készül mostantól a koreai vállalat alabamai összeszerelő üzemében. A felszabaduló gyártáskapacitás így lehetőséget ad a gyár számára, hogy a limuzinok helyett még több Santa Fe készülhessen a futószalagokon.  Ugyanakkor a Hyundai várhatóan május elejétől nem rendel több Santa Fét a Kia Motors georgiai gyárától sem.

Az Egyesült Államok autópiacán az elmúlt években a hobbiterepjárók és platós kisteherautók voltak a legnépszerűbbek. Ezzel párhuzamosan a Hyundai Sonata eladásai 33,9, míg az Elantra eredményei 4,9 százalékkal csökkentek tavaly. 


A Hyundai szóvivője megerősítette a terveket, ám ezt nem csökkentésnek nevezte, hanem a termelési terv kereslethez igazításaként jellemezte. Ezzel együtt várhatóan elkerülhetetlen lesz, hogy a georgiai Kia Motors gyárban átmenetileg csökkenjen a termelés, hiszen a cél a készletek mielőbbi csökkentése.      

A Hyundai alabamai üzemében tavaly összesen 328 006 autó készült, amelyből 131 279 darabvolt Elantra, 138 276 volt Sonata és 58 451 darab volt Santa Fe. Eközben a Kia georgiai gyára 73 975 darab Santa Fét, 96 444 darab Optimát és 121 562 darab Sorentot állított elő.  

Forrás: theinvestor.co.kr

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei