Hyundai fölény a Túraautó-bajnokságok első futamain


Gabriele Tarquini szombati győzelme után vasárnap is győzni tudott a Túraautó-világkupa szezonnyitó marrakesi futamán, ahol az első öt helyből négyen Hyundai i30 N TCR versenyautóval értek célba. 

A Hyundai i30 N TCR versenyautó volánja mögött Tarquini az olasz BRC Racing csapat színeiben ki tudta használni első rajthelyét és a verseny közben vissza tudta verni az YMR versenyzője, Thed Björk támadásait és ezzel egyértelmű rajt-cél győzelmet tudott szerezni megának. Így második helyen futott be Björk, majd csapattársa, Yvan Muller is. Mind a Hyundai vadonatúj i30 N TCR versenyautójával szálltak harcba.


A szombati motorproblémák miatt motorcsere miatt a 25. helyre visszasorolt Michelisz Norbert a harmadik futam előtt felküzdötte magát a harmadik helyre, autóját azonban a második rajtkockából induló Yvan Muller már az első kanyarban leszorította és az ötödik helyre csúszott vissza. Mullert a versenybírók csupán figyelmeztették, más büntetést nem kapott.


A hetedik körben Vervisch Audija fékhibája miatt megállt, és amíg az elszállítás idejére a biztonsági autó bejött, Norbi jelezte, hogy baj van a váltóolaj hűtésével. A vélhetően a rajtnál történt kakasoskodás következtében meghibásodott rendszer miatt Norbi két másodperces hátrányból követte az ötödik helyen autózó Ehrlaschert.       


Tarquini, aki már a vasárnapi első futamon is legyőzte az első rajtrácsról induló Björköt, győzelmeivel emlékezetes hétvégén van túl. „Az autó fantasztikus, a remek a lendület” – mondta Tarquini. Nem volt olyan egyszerű, miután a második futamon ütköztem, de a fiúk keményen dolgoztak és az autó is tökéletesen működött. Ez hihetetlen. Nagyon boldog vagyok és remélem, ez az álom folytatódik.” 


A harmadik futamon végül Michelisz Norbert csak az ötödik helyen tudott végezni, míg a bajnokságban – amit csapattársa, Tarquini vezet 62 ponttal – 22 ponttal a nyolcadik helyen áll.  A következő versenyhétvége április végén, a Hungaroringen lesz.


A Hyundai i30 N TCR versenyautók a FIA WTCR versenysorozat mellett az amerikai Pirelli World Challenge sorozatban március végén már megcsillogtatták képességeiket. A Hyundai Motor America által támogatott Bryan Herta Autosport színeiben Mark Wlikins és Michael Lewis az első két rajthelyről indulva kettős győzelmet tudott aratni. Ugyanezen a hétvégén a Nürburgringen megrendezett VLN bajnokságban Gabriele Tarquini és Jae Kyun Kim a TCR kategória harmadik helyén végzett. 


„Ügyfeleink számára hatalmas eredmény,hogy már az első hétvége után vezetik a FIA WTCR ranglistát” –mondja Andrea Adamo, a Hyundai Motorsport Vásárlói Versenyrészlegének vezetője. vezetője. „Marokkóban is és Amerikában is megtapasztalhattuk, hogy az i30 N TCR valóban hihetetlenül versenyképes a kategóriában. Most az a feladatunk, hogy az előttünk álló szezonban támogassuk ügyfeleinket azért, hogy megőrizzék ezt a teljesítményt. Mindezt amellett, hogy mérnökeinkkel folytatjuk az i20 R5 kategóriás ügyfeleink támogatását is, hogy a verseny- és ralicsapatok számára mindazt biztosítsuk, ami a győzelemhez szükséges.”

Forrás: autosport.comfiawtcr.commichelisz.humotorsport.hyundai.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei