Kínára szabott sportlimuzint mutatott be a Hyundai


A Hyundai Motor az idei Pekingi Autószalonon egy új stratégiai modellt mutatott be, amellyel a vállalat a világ legnagyobb autópiacának fiatalabb vásárlórétegét igyekszik megszólítani. 

A Hyundai kínai vegyesvállalataként a Beijing Hyundai Motor a 2018-as Pekingi Autókiállításon mutatta be vadonatúj Lafesta modelljét, amelynek stílusos formájába rejtett erőteljes vezetési teljesítménye újabb mérföldkövet jelent a Hyundai bővülő kínai választékában. Az olaszul fesztivált jelentő Lafesta olyan nagyteljesítményű sportlimuzin, amely a80-as, 90-es években született generáció dinamikus és szenvedélyes igényeit igyekszik kielégíteni. A 2018 utolsó negyedévében piacra kerülő új modell a Hyundai azon vadonatúj „Érzéki Sportosság” formanyelve alapján született meg, amit a márciusi Genfi Autószalonon jelentettek be. 


„Kína nagyon gyorsan fejlődik és vele változik a kínai vásárlók ízlése is. Sokkal öntudatosabbak, pozitívabbak és kreatívabbak. A Lafesta modellel ezt a változó trendet igyekszünk kifejezni” – mondta Simon Loasby, a Hyundai kínai formatervező részlegének vezetője. „Ez egyértelműen megmutatja, hogy új ’Érzéki Sportosság’ formanyelvünket hogyan keltjük életre a Hyundai autóban.” A kiállításon Kínának is bemutatkozott a Le Fil Rouge koncepcióautó is, amely márciusban Genfben tartotta világpremierjét, mint a Hyundai új „Érzéki Sportosság” formafilozófiájának előremutató tanulmánya. 


„A vállalat egyéni és sportos karakterű járművek tervezésének történelmére építve új korszakot nyitunk a Hyundai formavilágában” –mondta Sang-yup Lee, a Hyundai Stílusközpont vezetője. „Az’ Érzékei Sportosság’ a Hyundai új formanyelveként azt a célt tükrözi, hogy megnövelt érzelmi értékkel bíró járművek tervezésével egy szerethető márkát építsünk ki.”


A Lafesta a Hyundai iparágvezető technológiai innovációit integrál egy kupészerű vonalvezetésű formában, amelyet erőteljes motor és fejlett vezetéstámogató rendszerek egészítenek ki. A jármű kiváló teljesítményét egy 1.4-es, illetve 1.6 literes turbómotor és egy 7 fokozatú duplakuplungos DCT váltó párosa biztosítja. Belül a vezetőre hangolt tágas környezetben praktikus ergonómia és minőségi anyagok fogadják az utasokat, akik biztonságáról a Lafesta legfejlettebb biztonsági és vezetéstámogató rendszerei gondoskodnak. Mindezekről további részleteket a piaci bevezetéshez közeledve árulnak el.


A Beijing Hyundai a bemutatóhoz kapcsolódva jelentette be kínai piacra szánt új stratégiai szlogenjét: „Minőségi Hyundai, Okos Jövő”, amely először tavaly, a kínai megjelenés 15. évfordulóján hoztak nyilvánosságra a kínai piac felnövekvő új generációjának megszólítására. A Hyundai a jövőben igyekszik vevőközpontú járműfejlesztési filozófiáját továbbfejleszteni, illetve olyan teljesen új termékeket, technológiákat és szolgáltatásokat piacra vezetni, amelyek hatékonyan tudják a változó vásárlói igényeket és vágyakat kielégíteni a világ legnagyobb autópiacán. 


Az új márkastratégia megtestesítése érdekében a Beijing Hyundai Motor egy csúcstechnológiai kiállítást is rendezett a pekingi standján, ahol bemutatta új energiára épülő (NEV) modelljeit. A vállalat megragadta a lehetőséget és tiszta mobilitási megoldásokat mutatott be, beleértve a Hyundai új generációs Nexo üzemanyagcellás autóját is, amely egy hobbiterepjáró praktikumát egyesíti a tiszta üzemanyagcellás technológiával és a piac legfejlettebb autonóm vezetéstámogató eszközeivel. A Nexo mellett a vállalat kiállította azokat az életvitelhez kapcsolódó témákat, amelyben az üzemanyagcellás technológia részt vehet.


Továbbá a nemrég bemutatott Encino, valamint az ix35 Connected bemutató autó a Hyundai bővülő kínai SUV kínálatát erősíti. A praktikus és előremutató új generációs Encino modellt kifejezetten a kínai piac számára alakították ki, míg az ix35 Connected bemutató autóban a Baidu kapcsolódási technológiai, vagyis az IoT (Internet of Things – a dolgok internete) és AR navigációs rendszere is helyet kapott. A kiállításon az eddig csak limuzinként kapható Celesta ötajtós változatát is bemutatták.


Forrás: hyundai.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei