Körrekordot ért el a Hyundai i30 N TCR a Nürburgringen


A hétvégén a 24 órás verseny időmérő futamán a Nürburgringen az egyik Hyundai i30 N TCR versenyautó új körrekordot ért el a TCR kategóriás autók között, miközben a két Hyundai kategóriájának második és harmadik helyét érte el.  

A Target Competition versenycsapat színeiben versenyző két i30 N TCR tartóssági versenycsomaggal állt a rajthoz a hírhedten kemény Nürburgringen. A verseny végére a 831-es rajtszámú i30Nicola Larinivel, Manuel Lauckkal, Andreas Güldennel és Peter Tertinggel a fedélzeten a kategória második helyén, a 172-esrajtszámú Audi mögött futott be. Gülsen a Hyundai i30 N TCR volánjánál 9 perc 3,206 másodperces idejével új körrekordot is felállított a TCR kategóriában, ám apróbb műszaki probléma miatt nem tudtak a kategóriagyőzelemért versenybe szállni.  


A másik, 830-as rajtszámmal induló Moritz Oestreich, Jae-Kyun Kim, Byung Hui Kang és Guido Naumann alkotta csapat egy körrel lemaradva, de a kategória harmadik helyére futott be. 


Andrea Adamo, a Hyundai Motorsport Vásárlói Versenyrészlegének vezetője elégedetten figyelte az autók bíztató tempóját,beleértve azt a küzdelmet is, amellyel az i30 N TCR versenyautók a nagyobb kategóriás GT4-es modellekkel is felvették a küzdelmet.  


„Természetesen az i30 N TCR versenyautók hétvégi eredményei nagyon bíztatóak és újra megmutatták mindazt az autókban rejlő lehetőségeket, amely az elmúlt hetek eredményeiben is tükröződik” – mondta Adamo. „A pálya leggyorsabb TCR fronthajtású köridejével megmutattuk, hogy az i30 N TCR milyen lenyűgöző futóművel és erőforrással rendelkezik.  Sajnos műszaki gondok miatt nem tudtuk tartani a tempót. Ennek ellenére dolgozunk a kisebb hibák kijavításán, amelyek nemcsak a 24 órás versenyre készítik fel az autókat, de ezzel továbbra is támogatjuk az i30 N TCR modellel versenyző ügyfeleinket is.”

Forrás: touringcars.net

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei