Európába is megérkezett a frissített Hyundai i20


A Hyundai Motor bemutatta népszerű i20 kisautójának megújult változatát, amely frissebb megjelenéssel, modern biztonsági és kényelmi felszereltséggel folytatja európai karrierjét.

A Hyundai Motor folytatni kívánja i20 kisautójának sikertörténetét, ezért a vásárlók igényeinek megfelelően modernebbé alakították az ötajtós i20 formáját, amit a Hyundai SmartSense csomagjával tették még biztonságosabbá. A motorpaletta sem maradt érintetlen, ahogyan a hozzá kapcsolódó erőátviteli rendszert is az igényekhez és a szabványokhoz igazították.   


„Az i20 a márka egyik meghatározó modellje és egy évtizede az egyik legnépszerűbb autónk itt, Európában. Az i-modellek erős alapot jelentenek a márka európai sikertörténetében" – mondta Andreas-Christoph Hofmann, a Hyundai Motor Europe termék- és marketingvezetője. "Az új i20 formai, biztonsági, kapcsolódási és motortechnikai frissítésével továbbra is kielégíthetjük vásárlóink változó igényeit és biztosíthatjuk a modell sikereinek folytatását."   


Az i20 stílusán számos apró ponton változtattak a Hyundai tervezői. A leglátványosabb ilyen módosítás, hogy az új modell immár kéttónusú fényezéssel is rendelhető, ahol a tetőrész és az oszlopok feketére fényezettek. Így a vásárlók még több egyéni színösszeállítás közül választhatják ki a nekik legszimpatikusabbat. Természetesen az ötajtós i20 elején is megjelent a Hyundai családi jellegzetessége, a kaszkád hűtőmaszk, amely mellett szűkebbre szabták a ködlámpák keretét és a fényszórók betétein is igazítottak kicsit. 


Az új Hyundai i20 hátsó kialakítása lényegesen többet változott azzal, hogy a rendszám helyét a lökhárítóról a hátsó ajtóra költöztették. Ezzel együtt persze átalakult a hátsó lökhárító is, de átrajzolták a hátsó lámpatesteket is, amelyek így együtt a korábbinál jóval dinamikusabb hatást keltenek. És persze vannak új 15 és 16 colos alufelnik, a 17-es kerekeket pedig csak az Active változat kapja meg. 


Az új i20 továbbra is tágas és kényelmes belső teret kínál utasainak, amely mellett a csomagoknak is jut 326 literes raktér. Az átdolgozott i20-as az új és fejlett kapcsolódási funkciók széles tárházát kínálja: az egyes változatokon szériaként kínált új hétcolos kijelzőre az Android Auto vagy az Apple CarPlay segítségével vásárló könnyedén tükrözheti okostelefonja egyes funkcióit. Így a vezető akár a mobiljának navigációs alkalmazását is használhatja az autóba épített navigációs rendszer nélkül is. De persze a gyári, magyarul is beszélő navigációs rendszer továbbra is elérhető a TomTom Live szolgáltatásaival együtt.


A motorkínálat legnagyobb újdonsága, hogy (legalábbis a közölt sajtóközlemény szerint) száműzték belőle a dízelmotorokat. Az alap továbbra is a kétféle teljesítményszinttel kapható 1.2-es szívóbenzines, az Activehoz pedig továbbra is rendelhető a száz lóerős 1.4-es. Az egyliteres T-GDI 120 lóerős változata a korábbiakhoz hasonlóan hatfokozatú manuális váltóval érkezik, a kisebb, száz lóerős kivitel viszont az ötfokozatú kézi mellett mostantól az i20 kínálatában elsőként akár hétfokozatú duplakuplungos DCT váltóval is elérhetővé vált.    


A frissítéssel együtt az ISG motorleállító automatika az i20 alapfelszerelésévé vált, ami nagyban javítja az alacsonyabb fogyasztás, az alacsonyabb károsanyag-kibocsátás és a hatékonyság elérését. A hatékonyság további fokozására az egyliteres T-GDI erőforrást részecskeszűrővel is ellátták, így az még kevésbé szennyezi környezetét. A Hyundai szerint ezzel a teljes i20 modellpaletta teljesíti a szigorú Euro 6d előírásait is.  


A Hyundai i20 új változatába is megérkezett a vállalat SmartSense biztonságtechnikai és vezetői asszisztens csomagja. Ebben immár nemcsak a sávelhagyásra figyelmeztető LDWS rendszer kapott helyet, de az aktív sávtartó (LKAS) rendszer tartja saját sávjában az autót, amely mellett a városi és a városon kívüli automatikus vészfékrendszer (AEB), a vezetői fáradtságfigyelő (DAA) és az automatikus távfényszóró (HBA) is elérhető. 

A továbbra is kilométerkorlát nélküli öt éves, teljes körű garanciacsomaggal rendelkező új i20-at várhatóan nyáron vezetik piacra Európában.  

Forrás: netcarshow.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei