Red Dot díjat nyertek a Hyundai új terepjárói


A Hyundai csoport termékeit idén is elismerte a Red Dot Design bizottsága, amely most az új Hyundai Kona mellett az üzemanyagcellás Nexo formatervét is kiemelkedőnek ítélte. 

 A Hyundai Motor az egyik legnevesebb nemzetközi formatervezési és innovációs elismerés, az idei Red Dot Design díjai közül kettőt is elnyert. A Hyundai új üzemanyagcellás Nexo és Kona kisterepjáró modelljét a Red Dot Autó és Motorbicikli kategóriájában tüntették ki. Ezen belül a Kona kiemelkedő formaterve és innovációja a "SUV/Off-Road járművek", míg a Nexo ennek egyik alkategóriájában győzedelmeskedett. 

A Nexo a Hyundai második generációs szériagyártású üzemanyagcellás járműve, amelynek formáját a tiszta és nyugodt formanyelv jellemzi és leginkább az áramvonalas sziluett és a lebegő tetővonal hangsúlyoz ki. A vadonatúj Hyundai Nexo a vezetés jövőképét formázza meg és ezzel együtt a Hyundai szemet gyönyörködtető technológiai zászlóshajójaként is funkcionál. Az első kifejezetten ilyen célra épített üzemanyagcellás hobbiterepjáró a SUV-ok praktikumát a fejlett és tiszta üzemanyagcellás technológiával kombinálja, amellyel a piac legfejlettebb járművét kínálja autonóm vezetéstámogató képességekkel kiegészítve.    


A Kona a Hyundai sikeres hobbiterepjáró-kínálatának újabb képviselője. Karcsú, éles és színes formájával egyedi megjelenést kínál a kiskategóriás terepjárók szegmensében. Merész külső vonalvezetésével, kényelmesen tágas belső terével és erőteljes motorkínálatával a kisterepjáró tökéletesen illeszkedik a modern városi ügyfelek életstílusához.    

A forma egyre inkább az első számú indok, amiért a vásárlók a Hyundai márkát választják. Az öt egymást követő évben elnyert rangos elismerés a vállalat azon elkötelezettségét támasztja alá, amellyel folyamatosan egyedi és fejlődő formanyelvvel rendelkező autókat készítenek. A 2018-as díjak a tavalyi Azera és i30, a 2016-os Ioniq modellcsalád, a 2015-ös i20 és Sonata, illetve a 2014-es i10 és Genesis elismeréseit követik. 


A rangos elismerés a termékek funkcionalitását, tartósságát, illetve innovációs szintjét és teljes körű minőségét értékeli a forma és funkció oldaláról tekintve.  A nagyszerű formatervezőkből, professzorokból és szakújságírókból álló rangos zsűrire támaszkodva a Red Dot Design díj globálisan az egyik leginkább elfogadott formatervezési elismerés. A 2018-as versenyre 59 országból 6 300 jelölés érkezett, amellyel a Red Dot a világ legnagyobb termékversenye.

A Hyundai mellett a Kia Motors új modelljei is díjat érdemeltek: az új Kia Stinger az iF Design díját követően a Red Dot szavazáson a Legjobbak legjobbika lett a közlekedési formaterv kategóriában. A nagyteljesítményű Kia modell mellett a márka Picanto kisautója és Stonic kompaktja is díjat kapott ugyanebben a kategóriában. A Kia 2017 júniusában megnyitott koreai márkaélmény-központja, a BEAT360 belső kialakítása az épületek belső formavilága kategóriában érdemelt díjat.   

Forrás: hyundai.comtheinvestor.co.kr

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei