Tizenkét millió dollárért szállít autókat az ENSZ-nek


A Hyundai csoport bejelentette, hogy a vállalat az ENSZ tenderén nyertesként a következő öt év során ezer autó szállítására kapott megbízást. 

A Hyundai Motor és és a Kia Motors az elkövetkező öt év során ezer járművét szállít az ENSZ részére, mivel nemrég egy pályázaton a szervezet a koreai vállalatcsoportot nevezte meg győztesként. 

A vállalat közleménye szetint a világ ötödik legnagyobb autógyártójaként a Hyundai csoport így az idei évtől kezdődően 12 millió dollár értékben szállíthat személyautókat az ENSZ és annak helyi szervezetei részére.


A kormányközi szervezet által vásárolt járműveket a globális együttműködés missziójának és a nemzetközi utasítások  végrehajtásához használják majd. A vállalat által biztosított járművek között lesz Hyundai Elantra limuzin, Kia Sorento terepjáró, Rio kisautó és Picanto mini is.

A mostani nyilatkozat szerint a koreai autógyártó 2010-ben 420 buszt szállított az ENSZ részére. A közlemény arra is kitér, hogy az ENSZ közbeszerzési piaca 2016-ra a szervezet nemzetközi politikai és gazdasági szerepvállalásának növekedésével 17,7 milliárd dolláros értékűvé bővült.

Forrás: yonhapnews.co.kr

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei