Bővült a Hyundai orosz gyárának termelése


A Hyundai Motor orosz gyáregysége közzétette első negyedéves termelési számait, amely szerint idén tíz százalékkal több Hyundai és Kia modell készült, mint tavaly ugyanekkor.

A Hyundai Motor Manufacturing Russia (HMMR) nyilvánosságra hozta, hogy 2018 első negyedévében összesen 59 600 Hyundai és Kia készült az üzemben, amely 10 százalékkal több, mint 2017 első három hónapjában. „A vállalat a hét öt napján három műszakban készíti az autókat, amellyel kihasználja teljes gyártási kapacitását. 2018-ban több mint 235 ezer autó gyártását tervezzük” – áll a vállalat közleményében. 

A Hyundai üzeme elsődleges piacának tekinti Oroszországot, így a termelés meghatározó hányada a helyi piacon kerül értékesítésre Ebben az időszakban mindössze összesen 2 400 autó került exportálásra Fehéroroszországba, Kazahsztánba és Ukrajnába.       


A szentpétervári Hyundai üzemben tavaly összesen 233 500 Hyundai és Kia márkájú autó készült, ami 13 százalékkal több, mint egy évvel korábban. Az idénre tervezett több mint 235 ezer új autó rekordot jelentene a vállalat egész eddigi történelmében. A Hyundai eddig már több mint egymilliárd dollárt fektetett be a szentpétervári üzemébe. 

A gyárfennállásának 7,5 éve alatt eddig már több mint 1,5 millió új autó készült. Az üzemben jelenleg a Hyundai Solaris és Creta, valamint a Kia Rio és a Rio X-Line különböző változatait készítik. A következő lépésként a vállalat azt tervezi, hogy az autókba szerelt erőforrásokat is helyben készítenék el.  

Forrás: russland.capital

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei