Rejtélyes nevet védetett le a Hyundai


A Hyundai Motor nemrég egy olyan kérelmet nyújtott be a szabadalmi és jogvédő irodához, hogy a Leonis nevet csak a koreai vállalat használhassa jövőbeli termékeinek elnevezéséhez. 

A Hyundai április elején beadott kérelme kifejezetten az „automobil” kategóriában, azaz a személyautók, kisteherautók, buszok, haszonjárművek és hobbiterepjárók kategóriájában védi a gyártó jogait, vagyis a vállalat egyértelműen valamely jövőbeli modelljének neveként kívánja használni a Leonis elnevezést és semmiféle marketing, jogi, vagy más tevékenységéhez nem kapcsolódik.   

Egyelőre semmit nem lehet tudni, hogy a Hyundai vajon mihez tervezi felhasználni ezt a nevet. A Leonis jelentése sem visz minket közelebb a megfejtéshez, mivel ezt a kifejezést leginkább az asztronómiában használják és a galaxis különböző csillagait jelölik vele. Ezek a csillagok a „Leo” csillagállásban találhatóak, amely a latin oroszlán szóra vezethető vissza. 


Ugyan a Leonis nem jelent semmit, a Hyundai kínálatának hiányosságai talán közelebb vihetnek bennünket a megfejtéshez. A Santa Fe, a Tucson és a Kona mellett esetleg lehetne helye egy még kisebb crossovernek is ésa vállalattervei szerint lesz is egy ilyen modell, ám ezen szabadidő-autókat a gyártó hagyományosan egy meglévő (általában amerikai) helységnév alapján nevezi el. 

Ugyanígy nehéz elképzelni, hogy a hamarosan érkező platós kisteherautóhoz kapcsolnák ezt az elnevezést, bár ennek ellentmond, hogy a Hyundai nemrég a Palisade, azaz palánk elnevezést is levédette. Utóbbi várhatóan a Santa Fénél nagyobb, nyolcszemélyes nagyterepjáróhoz kapcsolódik majd. Bár még ez sem biztos.    

Forrás: autoguide.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei