Dobogón végzett a Hyundai Korzikán


A szezon negyedik futamán, a Korzika-ralin Thierry Neuville harmadik helyen végzett, míg Sordo negyedik, Mikkelsen hetedik helyezésével a Hyundai Motorsport megvédte vezető helyét a konstruktőri világbajnokság élén.

A Hyundai Motorsport az elmúlt hétvégén egy kihívásokkal teli Korzika-ralit követően egy dobogós helyezéssel térhet haza. A FIA Rali-világbajnokság idei negyedik futamán Thierry Neuville a harmadik helyre hozta be a Hyundai i20 Coupe WRC versenyautóját. Eközben a csapat másik két versenyzője is a legjobb hétben végzett: Dani Sordo és Andreas Mikkelsen a negyedik és a hetedik helyen futott be.  


A szezon első aszfaltos versenyének szűk és kanyargós szakaszai feladták a leckét a Hyundai Shell Mobis World Rally Team pilótáinak. Thierry Neuville már az első pillanattól dobogós helyezésért küzdött. Az utolsó napot megelőzően a belga páros mindössze 0,1 másodperccel volt lemaradva a második helyen álló Ott Tänakkal szemben. Mivel Neuvillenek csapattársaihoz hasonlóan nehézségeket okozott a tempó maximalizálása, ezért az utolsó napon a dobogós pozíció megőrzése volt a legfontosabb. Egy kerékprobléma és egy motor-meghibásodás sem tudta azonban megakadályozni őket abban, hogy megtartsák a harmadik helyüket és ezzel megszerezzék harmadik korzikai dobogós helyüket.   


Neuville és negyedikként befutott csapattársa, Sordo által begyűjtött bajnoksági pontoknak köszönhetően a Hyundai Motorsport megvédte vezető helyét a konstruktőri világbajnokságban. A különbség azonban egyre kisebb, a Hyundainak négy pontos előnye van az M-Sport Ford Rally Team előtt.  


„Nagyon jó, hogy a dobogón tudtam befejezni a versenyt még akkor is, ha az időeredményem elég lehangoló” – mondta Neuville. „Nem tudtuk ugyanazt az időt autózni, amit a verseny legjobbjai még akkor sem, amikor mindent megkockáztattunk. Elégedetteknek kell lennünk az eredménnyel, ami egy dobogót és a konstruktőri világbajnoksághoz értékes pontokat jelent. Összességében az eredmény rendben van, a teljesítményünk már kevésbé – ezen a hétvégén egyszerűen nem voltunk elég gyorsak.” 


A korzikai negyedik helyezésnek köszönhetően Dani Sordo most a világbajnokság nyolcadik helyén áll. „Ha az összességében csalódást okozó hétvégét nézzük, a negyedik helyezés egyáltalán nem rossz eredmény” – mondja Sordo. „Egyszerűen nem voltunk elég gyorsak ezeken a szakaszokon. Mindent beleadtunk, de az időeredmények nem voltak olyanok, amit vártunk. A negyedik hely viszont értékes pontokat jelent – ez legalább valami pozitív, amit innen hazaviszünk. Most csapatként kell együttműködnünk azért,hogy a szezon további aszfaltos versenyein még nagyobb tempót diktálhassunk”     


Mikkelsen megküzdött a hetedik helyezéséért, miközben jelenleg a negyedik helyen áll a versenyzői ranglistán. „Ez egyáltalán nem az az eredmény, amit reméltünk, így ez egy nehéz hétvége volt” – mondta Mikkelsen. „Ez egy kihívásokkal teli hétvége volt, de azt is tudjuk, hogy több tapasztalatra van szükségünk még aszfalton az autóval kapcsolatban. Még több tesztelésre van szükségünk ahhoz, hogy megértsük, hogyan tudjuk az autó teljesítményét fokozni. A következő Német-raliig van még némi időnk erre. Sok munkát kell erre fektetnünk, ez az üzenetet ennek a versenynek.”


„A pozitív dolog, hogy Neuville harmadik helyével megszereztük a negyedik dobogós helyünket Korzikán” –mondja Michel Nandan csapatfőnök. „Dani negyedik helyével értékes pontokat szereztünk, ami lehetővé tette, hogy megtartsuk vezető helyünket. Nagyon szoros a verseny a lista elején és úgy gondolom, hogy ez ilyen marad az év közben is. Nem gyakran engedhetjük meg magunknak, hogy ilyen hétvégénk legyen a jövőben. Még keményebben kell dolgoznunk azon,hogy a teljesítményünket fokozzuk.” 


Forrás: speedweek.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei