Megkezdődött a Hyundai Sonata sorozatgyártása Oroszországban


Március legvégén a kalinyingrádi Avtotor vállalat üzemében elindult a hetedik generációs Hyundai Sonata összeszerelése, amely már az ötödik Hyundai modell a gyár kínálatában.

Az oroszországi Kalinyingrádban megkezdődött a legújabb, modellfrissített Hyundai Sonata összeszerelése. Ezzel az orosz Avtotor vállalat immár öt különböző Hyundai modellt készít saját gyártósorain. A Sonata az ugyanerre a modellre épülő i40-et váltja, amely 2013 és 2017 között készült.

Az új Hyundai Sonata kétféle motorral készül: egy kétliteres, 150 lóerős és egy 2.4 literes, 188 lóerős benzinmotorral. Mindkettőhöz hatfokozatú automata váltót párosítanak.  Az autó összesen ötféle felszereltségi szinttel (Primary, Comfort, Style, Lifestyle, Business) rendelhető. A legmagasabb, Business szinten a High-Tech csomagban már olyan kiegészítők is helyet kaptak, mint a panoráma üvegtető és a holttérfigyelő rendszer.  


A Sonata hatalmas, kényelmes belső teret kínál az elöl és hátul ülőknek egyaránt. A modern technológiák széles kínálatában olyan elemek is megtalálhatóak, mint az Apple CarPlay vagy Android Auto fogadására képes multimédiás rendszer, vagy a vezeték nélküli okostelefon-töltő. A dinamikus fényszórók a kormány elfordításával azonos mértékben fordulnak el és ezzel még biztonságosabbá teszik az éjszakai vezetést. A biztonsághoz az alapáron járó hat légzsák is hozzájárul.       

Az 1994-ben alakult orosz Avtotor vállalat az országban elsőként 1997 májusa óta gyártja különböző világmárkák népszerű modelljeit. A vállalat jelenleg a BMW, a Kia a Hyundai és a FAW termékeit készíti Kalinyingrádban, ahol eddig 1,8 millió jármű hagyta el a gyártósorokat.  


Az Avtotor 2013-ban kötött megállapodást a Hyundai Motorral személyautók összeszerelésére. Az első itt gyártott modell az i40 volt, amely mellé időközben az Elantra, a Tucson, a Santa Fe, a Grand Santa Fe is csatlakozott. Az együttműködés kezdete óta 75 ezer Hyundai készült az Avtotornál. 

Forrás: abw.by

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei