Bulizáshoz tervez kiegészítőt a Hyundai


A Hyundai egy olyan hangrendszer terveit nyújtotta be a szabadalmi hivatalhoz, amely több autó hangszóróinak közös használatával növelheti a szórakoztató élményt. 

A Hyundai által benyújtott szabadalmi kérelem egy olyan rendszerről szól, amely különböző járművek hangrendszereit hangolja össze és ezzel optimális esetben sztereó vagy akár térhatású hangélményt teremthet a járműveken kívül.  A kérelem egyik bekezdése egy olyan szituációt ír le, ahol egy család több autójával összegyűlik, autóikat különböző helyzetben leparkolják és zenét hallgatnak azok hangszóróin. 

„Először is azt feltételezzük, hogy az autóvezető testvéreivel, barátaival vagy családtagjaival több járműben utaznak” – áll a szabadalomban. „A vezető és a felhasználók leparkolják autóikat és miközben beszélgetnek vagy esznek, az autók hangszóróiból zenét hallgatnak. Ebben az esetben a leparkolt járművek egyike (master autó) és a többi jármű vezeték nélküli kapcsolaton keresztül összeköttetésbe kerülnek. Ezután egy interfész összehangolja az egyes járművek hangszóróit.  Amennyiben a járművek kiválasztásra kerülnek, egy program abban is segítséget nyújt, hogy azokat milyen helyzetben parkolják le az optimális hangélmény érdekében.” 


A kérelemben különböző illusztrációkat is csatoltak, amelyeken két, három, négy és nyolc autó között összehangolt rendszereket mutatnak be. Ez azt jelenti, hogy akár a vezető és annak egyik barátja is tudja használni a rendszert , ha csak véletlenül összefutnak egy parkolóban, de akár egy nagy család is ki tudja használni, ha több Hyundai autójuk van. A szabadalom szerint tehát van egy ún. master autó,amely közvetíti a zenét a többi fogadó autó számára.  

A szabadalomnak ugyan nem sok gyakorlati haszna lehet, ám a fiatalabb vásárlóközönség közül sokan lehetnek olyanok, akik Hyundai táncpartit csinálnának. Csupán azon lehet csodálkozni,miért nem a Kia, a csoport fiatalosabbik márkája adta be ezt a szabadalmat. 

Forrás: autoguide.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei