A Daimlertől érkezett a Hyundai új haszonjármű-fejlesztője


A Hyundai Motor Group a Daimler Trucks korábbi vezető fejlesztőjét, Martin Zeilingert nevezte ki a haszonjármű-részleg élére, akinek feladata a koreai vállalat új generációs haszonjárműinek kifejlesztése lesz.  

A Hyundai nyilatkozata szerint a több mint 30 éves haszonjármű-fejlesztési tapasztalattal rendelkező hatvanéves Zeilinger július elején vette át a részleg irányítását, feladata pedig a Hyundai környezetbarát haszonjármű-kínálatának kialakítása lesz, amelybe az üzemanyagcellás hajtáslánccal szerelt teherautók és buszok is beletartoznak. 

„Nagyon büszke vagyok arra, hogy csatlakozhatom a Hyundai Motor Grouphoz a globális növekedés felé vezető úton az új technológiákkal” – mondta Zeilinger. „  A haszongépjármű-iparnak nagy környezeti és gazdasági kihívásokkal kell szembenéznie, ugyanakkor az ezekhez kapcsolódó új technológiák és járművek révén nagy esélyei vannak a hatékony és tiszta szállításra."


Mielőtt csatlakozott volna a Hyundaihoz, Zeilinger a Daimler AG-nál dolgozott. Autonóm teherautók és elektromos teherautók fejlesztésével kapcsolatos korábbi tapasztalataival integrálja az innovatív technológiákat a Hyundai Motor és a Kia Motors jövőbeli haszongépjárműveibe.

Zeilinger Albert Biermannak, a Hyundai csoport kutatás-fejlesztési részlegének első nem koreai vezetőjének tartozik beszámolási kötelezettséggel. Albert Biermann, a Hyundai Motor Group fejlesztési részlegének elnökeként elmondta, hogy Zeilinger kiterjedt műszaki ismeretei és tapasztalatai elősegítik az innovatív haszongépjárművek bevezetését és jelentősen hozzájárulnak a csoport üzemanyagcellás technológiájának továbbfejlesztéséhez a haszongépjármű-ágazatban.

A Hyundai Motor Group korábban az ex-BMW tervezőt, Peter Schreyert és más külföldi szakértőket is alkalmazott, akik annak előtte vezető globális autógyártóknál dolgoztak, mivel a gyártó a prémium márkákkal, így például a BMW és a Mercedes-Benz vetélytársává kíván válni.

Forrás: en.yna.co.kr

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei