Előzetes képeken az új Hyundai Elantra N Line


A Hyundai Motor ma nyilvánosságra hozta a Hyundai Elantra N Line első előzetes fényképeit, amelyek mellett további részleteket is elárultak az érkező sportlimuzinról.

A Hyundai Motor nagyteljesítményű N sportmárkája által inspirált N Line szériája hamarosan újabb modellel bővíti kínálatát. Az új Hyundai Elantra N Line az N sportrészleg elemeit és kiegészítőit elsőként adoptálja a márka legnépszerűbb limuzinjának legújabb, hetedik generációjára. 


A Hyundai vadonatúj Elantra N Line változatát az alacsony és széles stílus jellemzi, amelyet a frontrészen a Hyundai jellegzetes kaszkád hűtőmaszkja, az N Line felirat és a motorsport által ihletett légbeömlők hangsúlyozzák leginkább. Az Elantra N Line oldalszoknyája és a nagyobb fékekkel felszerelt 18 colos könnyűfém keréktárcsája ezt a sportos esztétikát még tovább emelik. A visszapillantó tükrök, az N Line ablakbetétek és az oldalszoknyák mind az N márka jellegzetes fekete színében pompáznak. A hátsó rész az egyetlen kettős kipufogóval és hátsó diffúzorral az alacsony és a széles stílus természetes lezárásaként szolgál.  

„Az Elantra N Line agresszívebb kialakítást jelent, amely vonzó áron kínálja az N Line jellegzetes külső-belső vörös díszítését” – mondta Thomas Schemera, a Hyundai Motor Group termékrészlegének vezetője. „Ez határozottan kielégíti azokat, akik a Hyundai N közösséghez kívánnak csatlakozni."


A jól megalapozott Elantra típusnévvel – immár a hetedik generációjában – a Hyundai arra számít, hogy az Elantra N Line vonzó belépési pontot kínáljon az N márka számára, amely világszerte egyre népszerűbb a vezetők és a teljesítmény iránt érdeklődők körében. A Hyundai már a Veloster N, i30 N és i30 Fastback N, valamint számos N Line modellt kínál a kiválasztott piacokon. Az N modellek teljes körű teljesítményt nyújtanak a hétköznapi vezetéshez, míg az N Line szint az alapmodelleket teljesítményalapú elemekkel gazdagítják.

A hivatalos sajtóközlemény ugyan nem említi, de korábbi koreai sajtóinformációk szerint az új Elantra N Line változatát a egy 1.6 literes T-GDi erőforrás hajtja, amelynek hengerűrtartalmát a korábbi Elantra Turbo változathoz képest 1 591 köbcentiről 1 598 köbcentisre növelték. A 204 lóerős Elantra N Line alapesetben egy hatfokozatú kézi váltót kap, de opcióként egy 7 fokozatú DCT váltóval is elérhető lesz.


A látványelemekkel és némi motor-, illetve futóműhangolással sportosabbá tett Elantra N Line mellett a Hyundai egy valódi Elantra N sportváltozat bemutatására is készül. Ez a későbbiekben bevezetésre kerülő változat minden bizonnyal a Hyundai N részlegének jól bevált 2.0 literes T-GDI motorját kaphatja meg. Ez a 275-280 lóerős teljesítményszinttel és 353 Nm nyomatékkal rendelkező új N modell alapáron megtartja hatfokozatú kézi sebességváltóját, míg felárért a Veloster N –ben már bemutatott duplakuplungos 8DCT váltóval is elérhető lesz.    

Forrás: hyundai.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei