A Hyundai új lakóautót mutatott be


A Hyundai Motor bejelentette, hogy a Porter kisteherautó alapjain Porest néven egy vadonatúj lakóautót mutatott be, amely akár négy felnőtt számára kínál kényelmes kempingezési lehetőséget. 

A koreai kormányzat adatai szerint a forgalomban lévő lakóautók száma 2014 és 2019 között megötszöröződött, a piac értéke pedig eléri a 130 milliárd vont (kb. 34 mrd Ft). Nem véletlen tehát, hogy a Hyundai is elkészítette új Porest modelljét, amelynek neve a Porter és az angol Rest (pihenés) szavak kombinációjával jött létre. A „mozgó otthon” koncepciójával fejlesztett modellt úgy tervezték, hogy a belső tere a lehető legpraktikusabb legyen. 


A Porest belső terét két részre: intelligens lakótérre és intelligens hálótérre osztották, így a jármű hátsó részét a hsználattól függően akár 800 milliméterrel is kijjebb lehet tolni. Amikor a kempingezők az intelligens hálóteret használnák, azt két szintre tudják osztani. A második üléssorba további kempingszékeket lehet rögzíteni, amelyek ülésekké, kanapévá vagy akár ággyá is alakíthatóak.   


A Hyundai Porest további kényelmi felszerelései közé tartozik a beépített tusoló, a wc csésze, a fűtés és a légkondicionálás, a hűtőszekrény, a mosogató és a mikrohullámú sütő. A vállalat közleménye szerint a jármű különböző felszerelései Bluetooth használatával akár mobilalkalmazáson keresztül is vezérelhetőek. A vásárlók opcióként akár napelem panelekkel is felszerelhetik lakóautójukat, így a kempingezők pihenésük alatt a hatékony akkutöltő rendszert is kihasználhatják. 


A kétszemélyes Porest modell belépő kategóriás kivitele 48,9 millió vonba (kb. 12,7 mFt) kerül, míg a négyszemélyes alapverzió 64,3 (kb. 16,7 mFt), a Deluxe verzió pedig 77 millió vonos (kb. 20 mFt) áron kapható Dél-Koreában.  


Forrás: koreaherald.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei