Alakul a Hyundai svájci üzemanyagcellás programja


A Hyundai Hydrogen Mobility svájci üzemanyagcellás meghajtású kamionflottájának kiépítése alakulóban van, az első ügyfelek még idén átvehetik hidrogénhajtású Xcient teherautóikat.

Még a koronavírus sem tudja megállítani a Hyundai svájci üzemanyagcellás haszonjármű-programjának elindulását. A koreai autógyártó részvételével alapított Hyundai Hydrogen Mobilty vállalat továbbra is ragaszkodik azon tervéhez, hogy partnereivel Svájcban egy megfelelő hidrogén töltőállomás-hálózatot hozzon létre, amelyhez kapcsolódóan az üzemanyagcellás teherautók környezetbarát módon előállított üzemanyagot tudnak tankolni.   


A három svájci projektpartner, a Hyundai Hydrogen Mobility, a H2 Energy hidrogénszállító és a H2 Mobility finanszírozónak csak kissé kellett módosítania az ütemtervet. „Az 50 helyett talán csak 46 darab járművet tudunk átadni az év végéig" – mondta Mark Freymüller, a Hyundai Hydrogen Mobility (HHM) vezérigazgatója, egy nemrégi beszélgetésben. „De ez a kérdés még nyitott" – teszi hozzá. „És Svájc legfontosabb mérföldkövei, az ezer teherautó 2023-ig és 1 600 2025-re továbbra is a terv részei."


Az első, európai követelményeknek megfelelő Hyundai H2 Xcient Fuel Cell teherautó februárban érkezett meg Svájcba. Ez még nem egy ügyféljármű, hanem pusztán egy tesztjármű. „Különböző műszaki finomításokat végzünk el rajta, de azt mindenekelőtt az üzemanyagtöltő infrastruktúra üzembe helyezéséhez használjuk" – mondja Freymüller. További üzemanyagcellás teherautók várhatóan szeptembertől kerülnek az első ügyfeleknek átadásra.


Az ügyfelek mind a H2 Mobilitási Egyesület tagjai. Ez összesen 21 társaságot foglal magában – olyan kiskereskedőket, mint a Coop és Migros, logisztikai vállalatokat, mint például a Camion Transport, a Galliker, a Schöni és a Streck, valamint az energetikai szolgáltatókat, például az Avia, a Migrol és a Shell. Idén 34 tonnás össztömegű tehergépkocsikkal indul a forgalmazás, amelyek 4x2-es hűtő- illetve szárazárus felépítménnyel kerülnek kialakításra. Ezt jövőre egy 6x2-es változat és 2023-ban valószínűleg egy vontatójármű fogja követni.

Forrás: eurotransport.de

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei