Alakul a Hyundai Kona N változata


A Hyundai a Kona frissítésével együtt egy N sportváltozat bemutatására is készül, amelynek legutóbb elcsípett prototípusa minden eddiginél többet mutat meg magából.

Először még 2018 májusában lehetett arról hallani, hogy a Hyundai esetleg egy N sportverziót is készíthet az akkor még újdonságnak számító Kona kisterepjárójából. Albert Biermann, a vállalat akkor még csak a Nagyteljesítményű fejlesztési részleg vezetőjeként nyilatkozott arról, hogy az első prototípusok már megépültek és a projekt a vezetők jóváhagyására vár.


Kicsivel később aztán megjelentek a Kona karosszériájába bújtatott első kezdetleges prototípusok is, amelyek arról árulkodtak, hogy a Hyundai vezetősége végül zöld utat adott az N változat megépítésére. Az autók aztán számos alkalommal megjelentek a tesztpályákon, amelyek közül elsősorban a Nürburgringen finomítják még most is az új Kona N változatot. A sportverzió persze idővel megkapta végleges karosszériáját, amit az álcázás miatt eddig nem nagyon lehetett megfigyelni.


Most azonban a legutóbbi kémfotókon egy olyan tesztpéldányt sikerült elcsípni, amely minden eddiginél többet mutat meg a Kona N végleges megjelenéséből. A Nürburgring környékén lefotózott tesztpéldány elejét mindössze egy vékony álcaszalag takarja el, így a részletek is egészen tisztán látszanak rajta. Látható a nappali menefény sötét csíkja, a Sonatáéra emlékeztető új, szélesebbre nyújtott hűtőmaszk, az átalakított fényszóróminta és még a Hyundai melletti N logó is ott van, igaz letakarva.


Hátul kitűnően látszik a hatalmas hátsó tetőszárny és valami a hátsó lámpatestekből is kitüremkedik. Alatta meg sem próbálták eltakarni a hátsó diffúzort, amelynek két oldalára két hatalmas kipufogóvéget illesztettek. Ez utóbbi állítólag az N részleg jól vevált 2.0 literes, 275 lóerős négyhengereséhez csatlakozik, amely a hatfokozatú kézi, vagy a Hyundai új 8 fokozatú duplakuplungos váltóján és összkerékhajtási rendszeren keresztül fogja az erőt az útra vinni.  


Az új Kona N megjelenése a Hyundai megújulási tervével összhangban várhatóan egybe fog esni a Kona kiserepjáró félidei frissítésével, amely még az idén megjelenik. Ebből adódóan a Kona N prototípuson megjelent stílusjegy a Kona többi változatán is megjelenik majd. Félidős ráncfelvarrásként a belső térben nem sok változásra számíthatunk, bár erre a Hyundai belsőépítészei néhányszor már rácáfoltak. 


Egyelőre nem lehet tudni biztosan, hogy a Kona N pontossn mikor fog megjelenni. Korábbi pletykák szerint az új crossover gyártása még júliusban megkezdődik, ám ez még tavasszal kapott szárnyra és azóta semmilyen új információ nem látott napvilágot. Annyi azonban bizonyos, hogy az új Konát még idén megismerhetjük. 

Forrás: motor1.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei