Százezer Hyundai Kona Electric kelt el


A Hyundai Motor bejelentette, hogy bemutatása óta a legnépszerűbbek közé tartozó teljesne elektromos kompakt kisterepjárójából, a Kona Electricből eddig már több mint százezer darab kelt el a világon.

A Hyundai Kona Electric összesített eladási eredménye június 30-án, azaz kicsivel több, mint két évvel a modell 2018 márciusi bevezetése óta 103 719 darabnál tartott. Ebből a Dél-Koreán kívüli az összesített eredmény több mint háromnegyedét teszi ki. 


A Hyundai Kona Electric modellje számos elismerést kapott kategóriaelső hatótávja, gyorstöltési képességei, biztonsága és kényelmi felszereltsége miatt. Legutóbb 2020 áprilisában a TopGear a Legjobb Kis Családi Autója díját kapta meg, amelyet a Kona egy 24 órás, 1 600 kilométeres európai körút alapján érdemelt ki. Ezzel szinte egy időben az amerikai U.S. News & World Report a Kona Electricet a Legjobb Elektromos Autóvá választotta. 


2019-ben a WardsAuto a Kona Electric hajtásláncát a 10 Legjobb Motor közé választotta, míg 2018-ban az Auto Express az Év Elérhető Árú Elektromos Autójává választotta. Spanyolországban a villanyautó-változat is szerepet játszott abban, hogy az ABC hírlap az Év Legjobb Autójává választotta. A Hyundai elektromos kisterepjárója 2019-ben elnyerte az Észak-amerikai Év Hobbiterepjárója címet is.   


A Hyundai Motor viszonylag későn, 2016-ban az Ioniq modellel lépett be az elektromos járművek szegmensébe, míg a Kona Electric két évvel később, 2018-ban mutatkozott be. Ezek azonban csupán kezdeti próbálkozások voltak, a Hyundai ugyanis hamarosan megkezdi a saját, kifejezetten elektromos járművek számára kifejlesztett E-GMP moduláris platformra épülő következő generációs villanyautók bevezetését, amelyek hosszú hatótávjuk mellett gyors villámtöltési képességekkel is rendelkeznek.


A Kona Electric sikeres örökségére építve a Hyundai Motor arra koncentrál, hogy a hosszú távú stratégiája részeként a zéróemissziós mobilitást elérhetővé tegye. Ennek részeként 2025-re a vállalat évi 560 ezer akkumulátoros elektromos jármű értékesítését tervezi, amely a Kia Motors leányvállalat tovább 500 ezer darabos villanyautó-értékesítési célkitűzésével együtt azt jelenti, hogy a csoport villanyautós eladási darabszáma addigra az egymilliót is meghaladhatja. 


A Hyundai az elektromos járművek mellett ugyanilyen erőbedobással fejleszti hidrogénnel működő üzemanyagcellás járműveit is. A vállalat hosszú távú stratégiája szerint céljuk, hogy hazai piacukon 2025-re a közel 1,1 millió darab villanyautó mellett 200 ezer üzemanyagcellás járművet értékesítsenek.  

Forrás: businesskorea.co.kr, insideevs.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei