Első kémfotón a Hyundai Elantra N


A Hyundai Motor hamarosan bemutatja az új Elantra limuzin sportos N Line változatát, amelyet követően hamarosan a nagyteljesítményű N sportváltozat is megérkezik.

A Hyundai Motor új modelldömpingjéből az N részleg sem maradhat ki, így idén több új sportos N Line és vérbeli N sportmodell is érkezik a kínálatba.  A frissített i30 és a Kona kisterepjáró N változatai mellé a globális kínálatban fontos limuzinok, így a Sonata és az Elantra is hamarosan N Line kivitelben is elérhető lesz, ám arról eddig csak pletykák keringtek, hogy az Elantrából egy igazi N verzió is készülhet. 

Ezt a pletykát most egy prototípusról készült fotósorozat erősíti meg, amelyen egyértelműen a Hyundai új Elantra modellje látható. A takaróelemek persze most is sok részletet elfednek, annyi azonban a mélyre húzott első légterelők, a Veloster N változatáról ismerős mintázatú, hatalmas felnik és a hátul kétoldalt kivezetett sportkipufogók alapján biztosan látszik, hogy ez az Elantra egy nagyteljesítményű változata lesz. És ha mindez nem lenne elég, a prototípust az N márkára jellemző Performance Blue fényezéssel is ellátták.


Arra lehet számítani, hogy az i30-nál alig nagyobb kompakt limuzin is az N sportrészleg már jól bevált 2.0 literes, turbófeltöltéses benzinmotorját fogja megkapni, várhatóan 275-280 lóerős teljesítményszinttel. Ehhez a hatfokozatú manuális mellett minden bizonnyal ugyanúgy opcióként elérhető lesz a Hyundai saját fejlesztésű duplakuplungos 8DCT váltója, ahogyan a Velosterhez is. Az Elantra N a sportmárka többi modelljéhez hasonlóan teljesen alkalmas lesz a hétköznapi használatra, miközben a versenypályákon is megállja a helyét.  

Az új Elantra 1.6-os T-GDI motorral szerelt N Line változata néhány héten belül megérkezhet, míg a valódi N sportverzió minden bizonnyal ezt követően, valamikor ősszel érkezhet meg a Hyundai globális kínálatába. 

Forrás: thekoreancarblog.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei