Üzemanyagcellás Hyundait vesz a koreai hadsereg


A koreai honvédség a jövőben környezetbarát járművekkel kíván zöldebbé válni, ezért egy új megállapodás értelmében üzemanyagcellás Hyundai modelleket fognak használni.

A Hyundai Motor bejelentette, hogy egy szándéknyilatkozatot írt alá a koreai Nemzeti Védelmi, Kereskedelmi, Ipari és az Energiaügyi és Környezetvédelmi Minisztériummal, valamint a Doosan Mobilitási Innovációs (DMI) vállalattal arról, hogy közösen népszerűsítik az üzemanyagcellás járművek, drónok használatát a hadseregen belül. A DMI a Doosan csoport kizárólagos tulajdonában álló leányvállalat, amely üzemanyagcellás drónok fejlesztésével foglalkozik.   


A Hyundai Motor a jövő évig összesen tíz darab üzemanyagcellás járművet bocsát rendelkezésre: lgalább egy buszt és legfeljebb kilenc Nexo hobbiterepjárót. Az autógyártó szerint elsősorban katonák szállítására használják majd a járműveket, amelyekhez a koreai Daejeon katonai bázis mellett egy nyilvános töltőállomást is felállítanak.

A megállapodás értelmében a koreai Védelmi Minisztérium egy évig környezetkímélő járműveket kíván üzemeltetni és a jövőben megfontolja azok további használatát. A minisztérium azt is fontolgatja, hogy katonai célokra üzemanyagcellás drónokat is használjon. A Kereskedelmi, Ipari és Energiaügyi Minisztérium támogatja az üzemanyagcellás rendszerekhez kapcsolódó technológiák fejlesztését és használatát, míg a Környezetvédelmi Minisztérium a töltőállomások kialakításához járul hozzá.  


„A legújabb megállapodásunk is hozzájárul a koreai kormányzat által alapvető üzletágnak tekintett hidrogénalapú társadalom megvalósulásához” – mondta az autógyártó közleményében.  „Ez a megállapodás különösen jelentős azért, mivel az a hidrogénüzemű járművek felhasználását a katonaság területére is kiterjeszti."

A szándéknyilatkozat aláírására rendezett ünnepélyes ceremónián a DMI bemutatta hidrogénhajtású DS30 drónját, amely egy feltöltéssel két órát képes repülni. A Nemzeti Védelmi Minisztérium hivatalos eseményein a Hyundai Motor Nexo hobbiterepjáróját fogják használni, amely egy töltéssel 609 kilométert képes megtenni.  

Forrás: koreajoongangdaily.joins.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei