Európai kereslet növeli a Hyundai villanyautó-exportját


A Hyundai csoport elektromos autóinak exportteljesítménye a koronavírus-járvány ellenére növekszik, amelyet főként a szigorodó európai környezetvédelmi intézkedések nyomán jelentkező kereslet támogat.  

Iparági források szerint a Hyundai Motor és a Kia Motors összesen 40 182 darab villanyautót exportált az idei év első öt hónapjában, ami 57,9 százalékkal több, mint egy évvel korábban. A Hyundai a tavalyinál 30,4 százalékkal több, 16 856 darab Kona Electricet, valamint 20,5 százalékkal több, 1 093 darab Ioniq Electricet szállított ki, míg a Kiánál az e-Niro-ból 157,2 százalékkal több, 13 376 darab, a Soulból pedig 157,6 százalékkal több, 1 069 példány talált gazdára a világpiacon.  

Az export legnagyobb része Európába érkezett, ahol a szigorodó környezetvédelmi intézkedések és z erős támogatási rendszer miatt nagyobb a villanyautók iránti kereslet, mint a világ többi részén. A Koreai Autógyártók Szövetségének (KAMA) adatai szerint Franciaország 6 ezerről 7 ezer euróra emelte a villanyautók támogatását, miközben Németországban 3-ról 6 ezerre növelték a 40 ezer euró alatti árkategóriába tartozó villanyautók támogatását.   


Az elektromos meghajtású járművek iránt mutatkozó növekvő népszerűséget kihasználva a Hyundai csoport a jövő évtől kezdődően új villanyautó modellek bemutatását tervezi. Ennek első képviselője az „NE” gyári kódnév alatt fejlesztett új elektromos autó lesz, amely a gyártó által kifejlesztett, kifejezetten a villanyautók számára kifejlesztett moduláris platformra (E-GMP) épül.

A csoport kisebbik leányvállalata, a Kia Motors két elektromos meghajtású crossover modellt kíván 40 ezer euró alatti áron piacra dobni. Ezeket az autókat várhatóan valamikor 2021 második félévében fogják bemutatni. A villanyautók népszerűségéből a csoport prémiummárkája, a Genesis sem marad ki, amely a frissen bemutatott G80 elektromos változata mellett egy „JW” kódjelű villany-crossover modell bevezetését tervezi. 

Forrás: pulsenews.co.kr

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei