Alcazar néven jöhet a nyújtott Hyundai Creta


A Hyundai Motor India nemrég az indiai Kereskedelmi és Ipari Minisztériumban levédette az „Alcazar” típusnevet, amelyet várhatóan a Hyundai Creta hétszemélyes, nyújtott kivitele visel majd. 

Az „Alcazar” nevet a minisztérium a 12-es kategóriába sorolva fogadta el, ami a szárazföldi, vízi és repülő mozgó járművek kategóriája. Ezen belül a típusnév az automobilok SUV kategóriáját jelölték meg. Ez alapján több mint valószínű, hogy a Hyundai egy új hobbiterepjáró bevezetésére készül. 


A Creta új, nyújtott 7 személyes változatáról már korábban megjelentek kémfotók a világhálón, amelyeken Indiában, illetve Dél-Koreában tesztelték a Hyundai új modelljét. Mivel az Alcazar típusnevet Indiában védették le, ezért elképzelhető, hogy az új változatot más piacokon eltérő elnevezéssel kínálják majd. A Creta kisterepjárót Kínában ix25 néven ismerik, amely nemcsak elnevezésében, de belső kialakításában is eltér az indiai kivitelektől. 


A korábban látott prototípusok nagyrészt a Creta formai sajátosságait hordozzák, egészen a C oszlopig, a tengelytáv is azonosnak tűnik, a tervezők mindössze a hátsó tengely mögötti területet nyújtották meg. A formaterv várhatóan néhány ponton eltérő lehet, amivel az új modell frissebbnek fog hatni. Más lesz a hűtőmaszk, hátul pedig az újratervezett nagyobb lámpatestekkel egészen új megjelenést kap az autó.   


A 7 személyes Creta változat ugyanazokat az erőforrásokat fogja kapni, mint az ötszemélyes modell. A Hyundai várhatóan még az év vége előtt be szeretné mutatni az autót, amit a helyi piacon az MG Hector Plus és a Tata Gravitas versenytársaként pozícionálnak majd. 

Forrás: indianautosblog.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei