A Hyundai 2030-ra önvezető autókat kínál


A Hyundai egyik magas rangú képviselője egy közönségtalálkozón azt jósolta, a vállalat 2030-ra teljesen önállóan működő autókat gyárt majd.  

A Hyundai Motor Group nemrégiben egy különleges, Maum Dream névre keresztelt rendezvény keretében találkozott vásárlóival, ügyfeleivel azért, hogy a két fél kommunikációját elősegítsék. Ezen a rendezvényen a csoport egyik alelnöke, Moon-sik Kwon azt mondta, hogy az önvezető autók fejlesztése sokkal előrébb tart a Hyundainál, mint a Google hasonló céllal fejlesztett járműve.  

„A Google vezető nélküli autója egy folyamatosan forgó tetőkamerát használ, míg a Hyundai rendszere akár háromdimenziós letapogatásra is képes” – mondta 200 vendég előtt Kwon, kihangsúlyozva ezzel a Hyundai technológiai előnyét. „Előrejelzéseink szerint a Hyundai igen fejlett autonóm rendszere 2020-ra, míg a teljesen autonóm rendszer 2030-ra készülhet el” – tette hozzá.


A Genesis márka első, decemberben bemutatott luxuslimuzinja lesz az első, amelyben a Hyundai által kifejlesztett részleges autonóm rendszer, az országúti vezetési asszisztens helyet kap majd. Az autonóm rendszerek korai képviselője a távolságtartó tempomat, a sávtartó rendszer és a navigáció információit összevetve képes az előtte haladó autótól előre beállított követési távolságot tartani és a vezető beavatkozása nélkül a megfelelő sávban haladni.  

Kwon szerint a Hyundai vadonatúj, a jövő év elején bemutatkozó hibrid modelljét közvetlenül a Toyota Prius riválisának szánják. „A Hyundai hamarosan gyártani kezdi saját kompakt hibridjét, amit az év elején mutatunk be. Az ’AE’ (Alternatív Energia) kódnéven fejlesztett autó egy újfajta hibrid lesz. A leghatékonyabb üzem és környezetbarát technológiák mellett teljesítményben is kiváló autó lesz” – mondta.


A Hyundai elektromos járműtechnológiájáról Kwon azt mondta, a hatótáv növelésére fordítják a legnagyobb figyelmet és hozzátette, A vállalat most dolgozik egy olyan szilárdtestű akkumulátoron, amely a korábbiaknál kisebb mérete mellett megoldja az autó túlhevülését is. a technológiát az LG Chem és az SK Energy vállalatokkal közösen fejlesztik. Szavaiból az is kiolvasható volt, hogy a jövőre szintén bemutatkozó elektromos autó az eddigi legnagyobb hatótávval rendelkezhet, de hozzátette: „Három-négy év múlva olyan elektromos modellt is kifejlesztünk, amelynek hatótávja egyetlen töltéssel meghaladja majd a 300 kilométert.”

Forrás: koreatimes.co.kr

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei