Sportmodellel érkezik a Hyundai turbómotorja


Az i20 sportos karakterére építkezve a Hyundai németországi képviselete a típus egyliteres turbómotorját egy különleges sportcsomaggal kapcsolta össze.  

A Hyundai i20-hoz mostantól rendelhető egyliteres turbómotor erősebb, 120 lóerős verziójához kínált ötajtós Sport kivitel egy sor különleges kiegészítővel rendelkezik. Az első, oldalsó és hátsó légterelők mellett 20 milliméterrel lejjebb ültetett futómű, 18 colos OZ könnyűfém keréktárcsák növelik tovább az i20 Sport dinamikus megjelenését, amelyet a projektoros első fényszórók és a LED nappali menetfények tovább fokoznak.


Az i20 Sport változata kizárólag Polar White, azaz fehér fényezéssel kapható, amit felárért különböző kék vagy szürke dekorcsíkokkal lehet tovább bővíteni. A modell belső tere is csak egyféle, Grayish Blue, azaz szürkéskék árnyalatban kérhető. Az autó alapára 19 990 euró

Az i20 Sport legnagyobb különlegessége a most először kapható 1,0 literes közvetlen befecskendezéses T-GDI benzinmotor, amely 120 lóerős teljesítménye mellett 172 Nm maximális forgatónyomatékkal rendelkezik. A Hyundai németországi fejlesztőközpontjában, Rüsselsheimben kifejlesztett apró, háromhengeres erőforrás már alacsony fordulatszámon is 28 százalékkal nagyobb nyomatékkal rendelkezik, mint az 1,4-es szívóbenzines motor, miközben üzemanyag-fogyasztása 13 százalékkal kisebb annál. Az 1,4-eshez hasonlóan ehhez az új erőforráshoz is hatfokozatú manuális váltó kapcsolódik.    

Forrás: hyundai-presselounge.de

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei