Már Amerikában is készül az új Hyundai Elantra


A Hyundai Motor Manufacturing Alabama üzemében az új év első napjaiban megkezdődött a vadonatúj 2017-es Hyundai Elantra összeszerelése.

A Hyundai elantra vadonatúj generációja Dél-Korea mellett immár az alabamai Montgomery városában, a Hyundai amerikai üzemében is gyártásba került. Az itt összeszerelt első szériagyártású Elantrákat néhány héten belül már át is vehetik első tulajdonosaik.


A koreai autógyártó tavaly novemberben, a New Yorki Autószalonon mutatta be az új Elantrát a nagyközönségnek, amely elődjénél hosszabb és szélesebb, így tágasabb is egyben, átrajzolt vonalvezetésében a hatszögletű hűtőmaszk és a keskeny fényszórók meghatározó elemek.  


A vadonatúj Elantra motorterében egy kétliteres, 147 lóerős erőforrás dolgozik. Az alapmodellen felül tavasszal várható egy 128 lóerős 1,4-es T-GDI turbómotor érkezése is, amely alacsony fordulaton ébredő 212 Nm nyomatékával sokkal gazdaságosabb, egyben dinamikusabb vezethetőséget adhat az autónak.   


Robert Burns, a Hyundai Motor Manufacturing Alabama szóvivője elmondta, a tavaly megújult Sonata modelleket is készítő alabamai gyárban néhány hete már folyik az új Elantra gyártása, amelynek termelési ütemét fokozatosan állították be. Mielőtt a dolgozók ünnepi szabadságra mentek volna, három új Sonata után átlagosan egy új Elantra készült el itt. „A közeljövőben ez az arány közel 50/50 százalékra emelkedik” – tette hozzá Burns. „Ezzel egyidejűleg a régebbi Elantrák gyártását befejeztük.”


Az Elantra nemcsak Amerikában, de világszerte a Hyundai legkelendőbb terméke, amely immár a hatodik generációjába lépett. A vállalat az elmúlt 25 év során több ,mint 10 millió Elantrát adott el a világon, amiből több mint 2 milli ó az Egyesült Államokban talált gazdára.  A Hyundai öt éve kezdte meg az Elantra most leváltott generációjának gyártását Alabamában.


A Hyundai Motor Manufacturing Alabama gyárában készülő Elantra és Sonata modellek a legnépszerűbb Hyundai típusok az Egyesült Államokban. Tavaly november végéig a korábbinál 12 százalékkal több, összesen 227 ezer Elantra és 4 százalékkal kevesebb, 190 ezer Sonata kelt el 2015-ben.

Forrás: al.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei