A Hyundai Németország leggyorsabban növekvő autómárkája


A legfrissebb statisztikai adatok szerint Dél-Korea legnagyobb autógyártója, a Hyundai Motor rekordszámú új autót értékesített tavaly Németországban.

A Hyundai Motor 2015-ben összesen 108 434 új autót helyezett forgalomba Németországban, ami 8,6 százalékkal több, mint egy évvel korábbi eredményük. Ezzel a Hyundai a legnagyobb értékesítési növekedést tudta felmutatni a német autópiacon.

Az értékesítési eredmény minden idők legnagyobb darabszámát mutatja, amely jóval meghaladja a 2013-ban elért 101 522 darabos előző rekordot. A 8,6 százalékos érték pedig a legalább százezer darabot értékesítő autógyártók között a legnagyobb mértékű fejlődés.  




A Hyundai Motor 2015-ös teljesítménye összességében felülmúlja a német autópiac átlagát, amely 5,6 százalékos emelkedéssel 3,21 millió eladott járművel zárta a múlt évet. Ezzel együtt a koreai autógyártó piaci részesedése a 2014-es 3,3 százalékról 3,4 százalékra emelkedett 2015-ben.  


A Kia Motors 55 689 darabos rekordszintű eredményével együtt a Hyundai csoport a cseh Skoda mögött a német autópiac második legnagyobb külföldi autómárkája lett.

Forrás: koreaherald.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei