Indiába is megérkezhet az új Hyundai Elantra


A Creta zajos sikerén felbuzdulva a Hyundai Motort India az évtized végéig minden évben egy új modellt kíván bemutatni, így már idén megérkezhet az Elantra vadonatúj generációja is.

A Hyundai Motor India által júliusban bemutatott Creta iránti hatalmas érdeklődés miatt a vállalat 2020-ig évente legalább egy új modell bemutatását tervezi, amelyek mellett ráncfelvarrások és meglévő modellek új generációinak érkezése is várható. Amíg a Hexa Space tanulmány szériaváltozata már az idei év első felében megjelenhet, addig a 2016-os Elantra érkezésére az év második feléig várni kell.


A Hyundai szeptemberben mutatta be a koreai piacon Avante néven kínált limuzin legújabb generációját, amelyet később a Dubai Autószalonon és a Los Angelesi Autókiállításon is kiállítottak. Az új Elantra a most futó nemzedékhez hasonlóan helyben, a Hyundai Chennai üzemében készül majd. Az új Elantra merevebb karosszériájában 53 százalékos arányban használnak fel nagyszilárdságú acélt.


Az új Hyundai Elantra háromféle motorral, egy 1,6 GDI, egy 2,0 MPI benzines és egy 1,6 literes CRDi dízelmotorral készül, amelyekből a kisebbik benzines és a dízelváltozat mindenképpen kapható lesz Indiában. Az új modellhez hatfokozatú manuális és egy szintén hatfokozatú automatikus váltót illesztettek, de elképzelhető, hogy Indiában is megjelenik a vállalat vadonatúj duplakuplungos hétfokozatú automata váltója is.   

A 2016-ban megjelenő Hyundai Elantra Indiában a Toyota Corolla Altis, a Chevrolet Cruze, a Skoda Octavia és a Volkswagen Jetta közvetlen riválisa lehet majd.   

Forrás: oncars.in

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei