Turbómotort kaphat a Hyundai HB20


Nemrég mutatták be a Hyundai HB20 brazil kisautójának frissített változatát, amelynek motorválasztéka hamarosan akár egy turbómotorral is gazdagodhat.

Szeptemberben mutatkozott be Brazíliában a kizárólag a helyi piac igényei szerint kialakított HB20 modellfrissített változatát. Az új HB20 külső módosításai mellett műszakilag is jelentős mértékben fejlődött, hiszen immár akár hatfokozatú automatikus váltóművet is lehet rendelni hozzá.


Ezzel azonban még nem ér véget a HB20 karrierje, nemsokára ugyanis számos olyan módosítások várhatóak, amellyel még takarékosabb és kevésbé környezetszennyező lesz a HB20. ez azért fontos tényező, mert Brazíliában is egyre szigorodnak a környezetvédelmi előírások, amelyek közül idén  lép érvénybe a következő szigorítás.  


A Volkswagen már bejelentette, hogy az up! modelljét 2016-ban 1,0 TSI motorral látja el, de a Ford Fiesta is megkapja a vállalat 1,0 Ecoboost motorját. A Hyundai sem tétlenkedik ezalatt, hiszen a HB20 bemutatóján egy vállalat forrás elmondta, hogy már dolgoznak a modell 1,0 T-GDI változatán, amely várhatóan 2017-től lesz kapható. 


A koreaiak már jelenleg is forgalmazzák a konszern 1,0 literes, háromhengeres motorját, amely Brazíliában a HB20 mellett a Picantoban kapható. Ennek 110 lóerős turbóváltozata hamarosan elérhető lesz a HB20 modellel szoros rokonságban álló új i20-ban is, így csupán az etanolos meghajtást kell megoldaniuk a mérnököknek ahhoz, hogy Brazíliában is működőképes legyen az erőforrás.

Forrás: carplace.uol.com.br

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei