Rekordot döntött a Hyundai Santa Fe Koreában


A Hyundai bejelentette, hogy a Santa Fe hobbiterepjáró decemberi eladási darabszáma minden eddigi rekordot megdöntöttek.

Dél-Korea legnagyobb autógyártója, a Hyundai Motor december utolsó napjaiban jelentette be, hogy az idén ráncfelvarráson átesett Santa Fe hobbiterepjáró értékesítési eredményei minden eddigi szintet meghaladtak decemberben. A Santa Fe modellből december 1. és december 30. között összesen több mint 10 ezer példány kelt el Dél-Koreában, amely a típus harmadik generációjának 2012 decembere óta a legnagyobb havi értékesítési eredmény.

A Hyundai Motor számításai szerint ez az eredmény azt jelenti, hogy december minden napján átlagosan 500-600 darab kelt el a Santa Féből. Ha a jelenlegi ütemben folytatódik a típus iránti érdeklődés, az is megtörténhet, hogy a Santa Fe 15 éves történelmének legjobb eredménye születik meg decemberben.  


Iparági elemzők szerint a jelenleg divatos szabadidős és szabadtéri tevékenységek mellett a Santa Fe eladási sikerében a kormányzat ideiglenes autóvásárlási adócsökkentése is nagy szerepet játszhat, amely az év végéig tartott.   

A Santa Fe várhatóan nemcsak havi, de éves értékesítési rekordot is felállít 2015-ben, mivel a Hyundai Motor eddig összesen több, mint 90 ezer példányt értékesített a típusból, amely az év végéig elérheti a 93 ezres szintet is.  

Forrás: yonhapnews.co.kr

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei