Mégsem Neuville a Hyundai állandó pilótája


Meglepetésként robbant a hír nemrég, hogy az elmúlt két szezon után immár nem Thierry Neuvillet, hanem Dani Sordot nevezte meg a Hyundai Motorsport állandó versenyzőjeként.

A Hyundai Motorsport bejelentette a 2016-os WRC szezonra vonatkozó versenyzői felállását, amelyben állandó pilótaként Dani Sordot nevezték meg. Ennek ellenére a Hyundai Motorsport közleményében kihangsúlyozzák, hogy ez nem azt jelenti, hogy a spanyol pilóta első számú versenyzővé lépett volna elő, ezt a címet továbbra is Thierry Neuville viseli. A versenyszabályzat mindenesetre kimondja, hogy egy versenyzőnek a 14 fordulóból legalább tízen részt kell vennie.  


A Hyundai három pilótája – Neuville, Sordo és Paddon – az összes versenyen rajthoz áll majd. Ketten közülük a Hyundai 3-as és 4-es rajtszámú autóval az „A” csapatban, míg a harmadik a „B” csapatban gyűjti a konstruktőri pontokat.


Korábban már nyilvánosságra hozták, hogy Neuville és Sordo a január 21. és 24. között megrendezésre kerülő Monte-Carlo ralin áll majd rajthoz. Ezt követően a Hyundai minden rali előtt eldönti, az egyes ralik körülményeihez legjobban igazodva Sordo mellett melyik pilótát nevezik a versenyekre.


A legutóbbi két évben Thierry Neuville volt a Hyundai Motorsport állandó pilótája, aki emellett hivatalosan is a csapat első számú pilótájaként szerepelt mindenhol. A 2015-ös gyenge szereplésének köszönhetően úgy tűnik, egy ideig búcsút kell mondania ennek a rangjának.  

Forrás: rallye-magazin.de

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei