Dobogón végzett a Hyundai Motorsport a szezonnyitó Monte-Carlo ralin


A vadonatúj i20 WRC modellel a Hyundai Motorsport erősen kezdte az idei szezont, hiszen Thierry Neuville harmadik, Dan Sordo pedig ötödik helyen fejezte be a Monte-Carlo ralit. 

Remekül indult a Hyundai Motorsport idei versenyszezonja, hiszen a csapat versenyzői szakaszgyőzelmek mellett máris dobogós helyre hozták a vadonatúj Hyundai i20 WRC-t. A szombati látványos első-második-harmadik szakaszeredmények után a csapat arra koncentrált, hogy Thierry Neuvillenek biztosítani tudják a dobogós harmadik, illetve Dani Sordonak a hatodik helyezést.


Thierrynek végül annak ellenére sikerült a harmadik helyre behoznia a vadonatúj autót, hogy az izgalmas hétvége utolsó reggelén hajtáslánc-problémák nehezítették versenyét. Dani remekül versenyzett a hétvégén és a vasárnapi szakaszokon végig második helyre hozta autóját, amivel összesítésben a hatodik helyet szerezte meg és két extra pontot kapott a Power Stage szakaszon is. A csapat összesített eredményével a Hyundai Motorsport csapata Volkswagenével azonos pontszámmal áll a konstruktőri bajnokság élén!



Thierry el volt ragadtatva a Hyundai Motorsportnál elért hatodik dobogós eredményétől és csapatával együtt ünnepelt a Monacói szervizben. „Idegtépő volt az idei Monte-Carlo rali finise” .mondta Neuville. „A Power Stage előtt vettük észre, hogy valami nem stimmel a hajtásláncunkkal, ami azt jelentette, hogy kétkerék-meghajtással kellett versenyeznünk. Nem volt egyszerű, de csak egy percet veszítettünk, így biztos volt a dobogós helyünk – ez volt az utolsó nap legfőbb célkitűzése! Nagyon elégedettek lehetünk a hétvégi teljesítményünkkel. Az új generációs i20 WRC megmutatta, mire képes és nagyon jó érzés visszatérni a dobogóra, különösen az elmúlt szezon nehézségei után. Az új autóval szerzett első szakaszgyőzelem és most az első dobogós helyezés nagyszerű érzés, ez a győzelem pedig az egész csapatnak szól.”


 Dani második szakaszeredményeivel a kezdeti nehézségeket maga mögött hagyta és a hatodik helyen végzett az idei Monte-Carlo ralin. „Mindannyian elégedettek lehetünk a végeredménnyel” – mondta Sordo. „Nagyszerű dolog a csapat számára, hogy mindkét új generációs i20 WRC bekerült az első hatba, valamint Thierry feljutott a dobogóra. Az én szemszögemből nem indult jól ez a verseny, nehezen találtam meg a biztos fogást az autóval. A csapattal együtt szakaszról szakaszra dolgoztunk együtt az autón, így már szombaton láthattuk, hogy jó irányba haladunk. Nagyon elégedett voltam vasárnap az autó kiegyensúlyozottságával és jó időket tudtam elérni, ami az autó teljesítményében rejlő lehetőségeket is megmutatta. Továbbra is így kell folytatnunk a munkát, de ez az eredmény remek kezdése volt az évnek.”     


Hayden Paddon most először versenyzett Monte-Carlo nehézkes pályáján, de jól teljesített és értékes tapasztalatot szerzett, miközben a számos szakaszon a legjobb hat között végzett. Vasárnap a Power Stage-en problémái akadtak a differenciálzárral, ennek ellenére sikerült befejeznie ezt a történelmi versenyt.


„Pozitív, személyiségfejlesztő hétvége volt ez számomra” – mondta Paddon. „Tudtuk, hogy alkalommal nehéz lesz a Monte-Carlo ralin és úgy is álltunk hozzá, hogy sokat kell tanulnunk. Néhány szakasz nehezebb volt a többinél, de élveztem, hogy felfedezhetem a Monte szakaszait. Sokat tanultunk egészen a vasárnapi utolsó szakaszig. A Power Stage egyik hajtűkanyarjában eltörtük a féltengely valamelyik alkatrészét, ami miatt lelassultunk, de ezzel együtt is élveztük a hétvégét. Jó látni, hogy a csapat új autója már az első versenyén dobogón végzett és alig várom, hogy a Svéd-ralin én is az új i20 WRC-be ülhessek.”


A Hyundai Motorsport csapata kiváló eredményeivel magabiztosan távozik Monte-Carlóból. A csapat megpróbál a 2015-ös eredményeire alapozva a jövőben még tovább fejlődni és a februári Svéd-ralira készülve tudják, sokkal több várf rájuk még az új autóval.  


„Nagyon örülünk annak, hogy az új generációs i20 WRC dobogós helyen végzet Monte-Carlóban” – mondja Michel Nandan csapatfőnök. „Ez egy fontos eredmény az egész csapat számára, amely az alzenaui bázis összes munkatársa által elvégzett rengeteg munkájának betetőzése. Thierry versenyképes és egységes vezetést produkált egész hétvégén, és tényleg fantasztikus látni őt visszatérni oda, ahová tartozik – a dobogóra. Dani hatalmas fejlődésen ment keresztül a hétvégén, vasárnap is jól ment és Power Stage pontokat is gyűjtött. Hayden minden tőle telhetőt megtett – és most már kipipálhatja a Monte-Carlo ralit, ahol értékes tapasztalatot gyűjthetett. Nem ülhetünk a babérjainkon, mivel sok még a tennivalónk. Svédországban már három új generációs i20 WRC-t indítunk és elkötelezettek vagyunk a további fejlődés iránt. Most viszont kiélvezzük a keményen megküzdött és nagyon kiérdemelt dobogós helyezésünket.”

Forrás: motorsport.hyundai.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei