Újévi Hyundai átadás Pécsen


Két i30 után most egy vadonatúj i20-assal bővült a család Hyundai flottája, amiért érdemes volt egészen Pécsig utaznunk.

Egy igazi Hyundai rajongó életében két igazán fontos pillanat lehet: ha maga vesz egy új modellt, de talán ennél is nagyobb esemény, ha az ő példáját követve családtagja is a koreai vállalat egyik új modellje mellett dönt. Nagyjából fél év leforgása alatt nálunk mindkettő megtörtént, a tavaly vásárolt i30 kombi mellett az Accent és a Getz után most édesapám is ismét a Hyundait választotta.


Ahogyan arról korábban már beszámoltam, az összetört Getz helyett egy i20 lett a kiválasztott, amit a Mischl Autóháztól vásároltunk. A pécsi Hyundai kereskedés nem ma kezdte a szakmát, hiszen már több mint 20 éve is Hyundait árultak és talán ők az egyetlenek, akik ilyen régóta foglalkoznak a márkával Magyarországon. A céget vezető, mindenki által csak Gyuri bácsinak hívott tulajdonossal még akkor találkoztam, amikor mi kezdtük Hyundai kereskedésünket Szegeden, később pedig a Hyundai Autó Klub szervezett egy remek hangulatú tavaszi bulit náluk.


A Szeged és Pécs közötti jelentős távolság miatt ugyan kis nehézséget okozott az autó átvétele, de mivel gyakran járunk arra munkaügyben, a tavalyi Grand Santa Fe teszteléshez hasonlóan most is útba ejtettük kedvenc harkányi wellness szállodánkat. Az utazás némi szervezést és pluszmunkát igényelt tekintettel arra, hogy a család mindhárom generációja részese akart lenni a különleges eseménynek. Végül kis baráti fuvarral estére mindenki megérkezett a szállásra, ahonnan 2016 második szombatján nekiindultunk, hogy valami igazán különlegesben legyen részünk.


A Komlói úton működő kis szalon kívülről nem sokat mutat, belül viszont a nagy üvegfelületnek és a szemközti falon elhelyezett tükörfelületnek köszönhetően mégis tágasnak hat az egyébként nagyon barátságosan berendezett bemutatóterem. Az eladótérben legalább hét bemutató autó állt, a legtöbbjük i20 volt, de volt Tucson és egy Santa Fe is befért. A legfontosabb autó azonban szép Hyundai logós lepellel letakarva már a bejáratnál fogadott bennünket.


Ahogyan az a nagykönyvben meg van írva, az átadási ceremónia hibátlanul zajlott. Régi barátként már a bejáratnál üdvözöltek minket, a szalonban első körben a papírmunkát végeztük el, amelynek során átadták a szervizkönyvet, az autó számláját, illetve a forgalomba helyezés anyagát, mi pedig cserébe kifizettük az addig nem rendezett tételeket. Ezt követően ünnepélyesen „leleplezték” az új autót, átadták az új autó kulcsait, valamint kaptunk egy-egy üveg villányi bort, Hyundai sapkát és párnát is.


Az autó rendszereinek átbeszélése után magamra vállaltam az új i20 első métereit és szép lassan kigurultunk a szalon bejáratához. Innen édesapám vette át a kormányt, ketten indultunk a közeli benzinkútra, hogy teletankoljuk az új autót. Közben apám ismerkedett az autó vezetésével, ami a csaknem 10 éves dízelautós múlt miatt nem zajlott ugyan minden nehézség nélkül, de ennek ellenére azért viszonylag hamar ment.


Elköszönve szívélyes vendéglátóinktól immár két autóval indultunk vissza Harkányba, ahol délután végre én is megkaparinthattam az új szerzemény kulcsát. Nagyon kíváncsi voltam ugyanis az autóra, de főleg annak 1,4-es motorjára, mivel azt a modern turbós motorokhoz hasonlítva sokan kritizálják. Azokhoz képest valóban egy teljesen más világ, az autót vezetve azonban semmi ok nem lehet panaszra. A motor már alacsony fordulatszámon is kellőképpen izmosnak tűnik, még magasabb fokozatokban is szépen gyorsít, zajszintje alapjáraton nem is értelmezhető, haladva is mindig a háttérben marad. Ráadásul takarékos, a fedélzeti számítógép szerinti átlagfogyasztás 6 liter alatt maradt.


Eddig nagyjából 800 kilométert sikerült beletenni az új i20-ba, amit egyelőre még nem tudtam hosszabb távon kipróbálni, de amint sor kerül rá, arról is beszámolok majd. Március végén viszont ismét tervezünk egy pécsi kirándulást, amikor egy olajcsere mellett egy igazán különleges autót is bemutatnak majd nekünk.

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei