Koreai támogatás adhat lendületet a Hyundai környezetbarát programjához


Dél-Korea kormányzata az árak csökkentésével és a töltőállomás-hálózat fejlesztésével elkötelezetten támogatja a jövőben az üzemanyagcellás járművek elterjedését, amely egybevág a Hyundai fejlesztési irányával.

A Koreai Kereskedelmi, Ipari és Energiaügyi Minisztérium a tavalyi év végén bejelentette, hogy különböző adójóváírások és támogatások révén kb. 29 ezer dollárra, azaz kb. 8 millió forintra kívánják csökkenteni az üzemanyagcellás autók vételárát, amely most közel 20 millió forintba kerül. A kormányzat 27,5 millió wonos (kb. 6,7 mFt) támogatást és adójóváírást kínál minde egyes üzemanyagcellás autót vásárló számára.

A kormányzat célja, hogy ezzel az ösztönző rendszerrel 2020-ra 9 ezer, tíz évvel később pedig 630 ezer üzemanyagcellás jármű kerüljön Korea útjaira. Ha ez így lesz, az üzemanyagcellás autók aránya már elérheti a 10 százalékot 2030-ban. Tavaly december közepéig csupán 71 ilyen járművet helyeztek forgalomba Dél-Koreában. A kormányzat emellett tárgyal helyi önkormányzatokkal is, hogy azok is nyújtsanak különböző kedvezményeket az üzemanyagcellás autók vásárlóinak.


Dél-Korea minden eszközével arra törekszik, hogy 2020-ra több mint egymillió környezetbarát jármű, azaz hibrid, plug-in hibrid és elektromos autó kerüljön forgalomba az országban. A 2030-ra tervezett 630 ezer üzemanyagcellás autóval Dél-Korea szénkibocsátása évente 4,4 millió tonnával, míg más károsanyag-termelése 5 500 tonnával csökkenne.  

A tervek szerint az évtized végéig nagyjából 80 új hidrogén töltőállomás épülne az országban, amelyek száma 2030-ra 520-ra emelkedne. A kormányzat minden egyes ilyen töltőállomás építését 1,5 milliárd wonnal (kb. 365 mFt) támogatná.

A globális autóipar környezetbarát megoldások felé terelődésének köszönhetően ezen terv új növekedési lendületet adhat az olyan autógyártóknak, mint a Hyundai Motor, amely már 2013 óta gyártja saját üzemanyagcellás ix35 Fuel Cell modelljét.

Forrás: koreaherald.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei