Harmincezer Ioniq eladását tervezi a Hyundai idén


A Hyundai megkezdte vadonatúj Ioniq hibridmodelljének hazai értékesítését, amelyből idén 30 ezer példány eladására számítanak.

Az Ioniq az eddigi meglévő benzines és dízelmotoros modellek hibridváltozataival ellentétben önálló platformra készült, amely később konnektorról tölthető hibrid és elektromos rendszer befogadására is alkalmas lesz.


A Hyundai Motor tervei szerint idén 15 ezer Ioniq kerül értékesítésre Dél-Koreában, míg ugyanennyit szánnak exportálni. A fontosabb piacokra bevezetést követően 2017-ben viszont már 77 ezer Ioniq modell kelhet el világszerte, amelyben már benne van a hazai piac is, ahol azonban továbbra is 15 ezer ilyen modell értékesítésével kalkulálnak. 


„Összes meglévő technológiánkat azon célok érdekében összpontosítottuk, hogy megszilárdítsuk vezető szerepünket a jövő autópiacán” – mondta Kwon Moon-sik, a Hyundaj Motor Group kutatás-fejlesztési részlegének alelnöke. „A környezetbarát autókat a múltban az üzemanyag-fogyasztásra koncentrálva tervezték, ami a vezetési élmény kárára vált. Mi azonban ezzel az autóval biztosítjuk, hogy a vezető az azonos kategóriájú egyéb típusokhoz képest a maximális gazdaságosság mellett vezetési élményt is kap.”


A Kappa 1,6 literes GDI benzines és az igen nagy hatékonyságú állandó mágneses motor kettőse a hatfokozatú duplakuplungos automata váltóval az Ioniq képes 4,4 literes átlagfogyasztást elérni, ami nagyjából az új Toyota Priusszal azonos szinten van. Az akkukat a hátsó ülés alatt helyezték el, amellyel alacsony súlypontot értek el, amely mellett nőhetett a csomagtér befogadóképessége.


Az Ioniq az első azon 22 új Hyundai modell között, amellyel a koreai márka az évtized végéig a világ második legnagyobb autógyártójává kíván válni a környezetbarát autók piacán. Az autóóriás ezzel együtt azt is bejelentette, hogy a környezetbarát modellek arányát a jelenlegi 2 százalékról az évtized végéig 10 százalékra kívánják emelni.   

Forrás: english.yonhapnews.co.kr

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei