Ismét tízszázalékos részesedést szerezhet a Hyundai Kínában


A Hyundai csoport számításai szerint a vállalat új modelljei iránt mutatkozó erős kereslet nyomán a csoport piaci részesedése 2014 után ismét elérheti a tíz százalékos szintet idén Kínában.

A csoport kínai piaci részesedése a piaci információk alapján 9,1 százalékra emelkedett 2015 novemberében és ezzel a Volkswagen 16,4 százalékos és a General Motors 12 százalékos eredménye mögött a harmadik helyen állnak. A novemberi eredmény 1,9 százalékos növekedés az egy hónappal korábbi 7,2 százalékos eredmény után, ám még ez is alatta marad a márciusban mért 10,1 százalékos csúcstól.  

2015 első 11 hónapjának adatai alapján a Hyundai csoport két autómárkájának összesített piaci részesedése 8,8 százalékos szintet ért el, vagyis kisebb, mint a 2014-ben és 2013-ban mért 10,4 százaléknál, nem is beszélve a 2012-ben elért 10,5 százalékról.


A Hyundai csoport azonban optimistán tekint a jövőbe és számításaik szerint az idei évben piaci részesedésük ismét elérheti a 10 százalékos szintet. Ezt olyan új modellek piaci sikereire alapozzák, mint a Hyundai új Tucson modellje, az Elantra legújabb generációja, valamint a Kiánál bevezetésre kerülő új Sportage hobbiterepjárója.  

Emellett a Hyundai Motor valamikor 2016-ban beindítja negyedik kínai összeszerelő üzemét is, amelynek segítségével sikerülhet még több autót értékesítve bővülést elérnie a világ legnagyobb autópiacán. „Tavaly a kínai riválisok fokozott versengésével kellett szembenéznünk, idén azonban új modelljeink révén növelhetjük jelenlétünket a piacon” – mondja a Hyundai egyik képviselője.

2015 januárja és novembere közötti 11 hónapban a kínai autógyártók piaci részesedése az előző évi 26,4 százalékról meredeken emelkedni kezdett és 30 százalékos szintet ért el a kínai piacon.

Forrás: koreaherald.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei