Rekordszinten a Hyundai eladásai Amerikában


Történetének legjobb évét zárta a Hyundai az Egyesült Államokban, ahol összesen 762 ezer darab új autót sikerült értékesíteniük.

Igaz ugyan, hogy a decemberi eladási adatok kevésbé jól alakultak, a Hyundai márkát azonban ez sem tartotta vissza attól, hogy történelmének legjobb évét zárva a 2014-es évhez képest 5 százalékkal több, 761 710 új autót értékesítsen az Egyesült Államok területén. Ez pedig 2010 óta immár a hatodik olyan év, amikor a koreai márka évről évre felülmúlja előző évi rekordját.  

Decemberben összesen 63 508 új Hyundait helyeztek forgalomba Amerikában, ami 1,5 százalékkal kevesebb, mint egy évvel korábban. A hónap slágerterméke egyértelműen az új Tucson volt, amelyből a tavalyinál másfélszer több, 8 311 darabot vásároltak. Ezzel szemben az Elantrából a tavalyinál négyezerrel kevesebb, összesen 14 242 darab fogyott.


A Hyundai 2015-ös évének legjobban teljesítő modellje az új Sonata volt, amiből ugyan másfél százalékkal kevesebbet adtak el, mint tavaly, de így is 213 303 ügyfél választotta tavaly ezt a modellt.
A Hyundai csoport közösen 117 749 darabos decemberrel zárta a 2015-ös évet, amelyben a két márka összesen 1 387 528 autót szállított amerikai ügyfeleinek.

„A Hyundai ismét rekordévet zárhatott, amelyben egyértelműen a hobbiterepjárók voltak a sztárok” – mondta Derrick Hatami, a Hyundai Motor America értékesítési alelnöke. „Nemcsak, hogy a Tucson 34 százalékos többlettel zárta ezt az évet, decemberben ráadásul 167 százalékkal több fogyott belőle, míg a Santa Feből is 9 százalékkal többet értékesítettünk.”    

Forrás: autonews.comhyundainews.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei