Mexikóban készülhet az új Hyundai Accent



A Hyundai tervei szerint a Kia épülő mexikói üzemében gyártanák az Accent új generációját, amivel a drága Dél-Koreánál nyereségesebben tudnák azt előállítani.

Az Accent lehet az első olyan modell, amit a Hyundai Mexikóban szerelne össze, ami az ország olcsó munkaereje miatt jóval kifizetődőbbé tenné a gyártást, valamint a szállítási költségek is kedvezőbbek azokba az észak- és dél-amerikai országokba, ahol a modell nagy népszerűségnek örvend.

"Mivel a mexikói munkások bére ötöde a koreaiaknak, a Hyundai rengeteg pénzt takaríthat meg a helyi gyártással és versenyképesebbé válhat a szintén helyi üzemmel rendelkező riválisokkal szemben." - mondja Ko Tae-bong, a Hi Investment & Securities elemzője.


Dél-Koreában, ahol az Accent most készül, a kis limuzinok iránti kereslet elég gyenge, egy jól tájékozott informátor szerint a következő években a kategória forgalma felére esik vissza. Szerinte az Accent helyett a Hyundai ulsani gyárában egy új, nagyobb profitrátával értékesíthető kisterepjáró gyártásába kezd, ezzel pedig áthidalhatja a sztrájkra hajlamos koreai szakszervezettel kapcsolatos problémákat.

A bennfentes forrás szerint a Hyundai 2017 júliusában tervezi az új Accent gyártásának beindítását, amiből abban az évben húszezer darabot terveznek összeszerelni. A tervek szerint 2018-ban már 78 ezer, egy évvel később pedig már százezer új Accent készülne Mexikóban.

A Kia Motors vadonatúj mexikói gyárában májusban kezdődik a Kia új Forte modelljének gyártása, később pedig a Rio is itt készül majd.

Forrás: reuters.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei