A Hyundai a környezetbarát autópiac negyedik helyén


A 2015-ös globális eladási adatok alapján a Hyundai csoport várhatóan a negyedik helyet szerzi meg a környezetkímélő autók piacán.

Az értékesítési adatok alapján a Hyundai csoport összesen 73 746 darab környezetbarát járművet értékesített világszerte, amelyek között volt 64 533 hibrid, 245 konnektorról tölthető hibrid, 8 712 elektromos autó és 256 üzemanyagcellás modell is.

A 2015. január és november közötti eladási adatok alapján a Hyundai csoport minden eddigi rekordját megdöntötte, így a korábbi évhez képest eggyel magasabb pozícióban, a Fordot megelőzve negyedik helyen áll a Toyota, a Honda és a Renault-Nissan után.


A két koreai gyártót tömörítő Hyundai csoport a jövőben környezetbarát modellkínálatának kiterjesztésén fáradozik. A Hyundai Motor januárban mutatta be az Ioniq hibridet, amely elsőként önálló padlólemezre épülve a Toyota Prius legnagyobb riválisa lehet.

A csoport 2020-ig összesen 26 környezetbarát modell bemutatását tervezi, amelyek értékesítési részarányát a jelenlegi 2-ről 10 százalékra kívánják növelni.

Forrás: koreaherald.combusinesskorea.co.kr

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei