A Hyundai Mexikó legnépszerűbb importmárkája


Kevesebb mint két évvel piacra lépését követően a Hyundai Motor 2015-ös értékesítési eredményeivel máris az autópiac első számú importmárkájává vált.   

A Hyundai Motor tavaly 26 251 autót értékesített Mexikóban, ezzel pedig vezető helyet szerzett azon autógyártók között, akik jelenleg nem rendelkeznek helyi összeszerelő üzemmel. Ez azért jelentős, mivel a koreai márka hivatalosan csak 2014 májusa óta van jelen a mexikói autópiacon. A korábbi első helyen álló Renault 24 320, míg a 2014-ben még második Suzuki összesen 12 914 darab autót importált és értékesített Mexikóban.

A Hyundai Motornak fenti eredményével ezen felül bekerült a top 10-be is, vagyis sikerült a teljes mexikói autópiac kilencedik helyére feltornásznia magát. Iparági elemzők szerint a Hyundai idén is folytatja robusztus teljesítményét, hiszen a 2015 decemberében eladott 2 676 darabbal értékesítési rekordot döntött.  


A Hyundai csoporthoz tartozó kisebb Kia 2015 júliusa óta van jelen Mexikóban és az első félévben 11 021 autót sikerült értékesítenie. Ezzel az eredményével a márka máris az ötödik legnagyobb importmárkává nőtte ki magát, megelőzve a 10 795 autót értékesítő Mercedes-Benzt.

A Kia Motors 2014-ben kezdte meg új gyárának építési munkálatait. Az előreláthatólag 2016 első felében elkészülő új gyár a Mexikó északi részén elterülő Nuevo Leon városában áll és 300 ezer darabos éves kapacitással rendelkezik majd. A tervek szerint a Kia Forte összeszerelésével induló új üzemben később a Rio mellett a Hyundai vadonatúj Accent modellje és akár a Creta kisterepjáró is készülhet majd.  

Forrás: koreaherald.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei