Jövőre ismét megújul a Hyundai i20 WRC


A Hyundai i20 WRC második generációja csak egy köztes állomás az i20 WRC 2017-es változatához, amely elsősorban karosszériájában mutat majd újat.  

A rali-világbajnokság idei szezonja egy átmeneti év lesz, mielőtt a 2017-es szezonban újra teljes erőbedobással folyhat a küzdelem. Az új technikai szabályozás miatt az új WRC autók látványosabbak, erősebbek és gyorsabbak lesznek, ehhez azonban a gyártóknak új autókat kell fejleszteniük. A Toyota a Yarisszal, míg a Citroen egy év kihagyás után tér vissza a versenysorozatba.   


A Hyundai idén az i20 WRC második generációjával áll rajthoz, amelyet azonban csupán ebben az egyetlen szezonban vetnek majd be. A Hyundai konstruktőreinek 2017-re ismét rengeteg feladatuk lesz az új követelmények miatt. És hogy mennyire állnak készen ezzel? „Nem túl messzire jutottunk még” – ismeri el Michel Nandan, a Hyundai Motorsport csapatfőnöke. „Éppen csak nekikezdtünk a munkának. Jelen pillanatban az a terv, hogy tavaszra elkészüljön az első autó, amit aztán fejleszteni tudunk.”    


Ezzel párhuzamosan a jelenlegi autót is optimalizálják majd, amelynél figyelembe veszik a 2017-es szempontokat is. „Nem teljesen új autó lesz, amit teljesen elölről kell kezdeni” – magyarázza Nandan. „Az új modell az i20 WRC második generációjára épül majd. Sok alkotóelemét – amennyit csak tudunk – átveszünk az új autóhoz. A szabályozásban sem minden teljesen új. Rendben, a karosszéria teljesen másképp néz majd ki, de pl. sok erőforrás alkatrészt tovább tudunk majd használni.”


Mivel az új i20 a 2017-es modell alapjára épül, ezért a fejlesztés is sokkal gyorsabban haladhat majd. „A 2016-os autó csak egy évig lesz használatban. Ezért egyetlen szezonhoz ez túl sok munkát jelentett volna. mivel sok mindent felhasználhatunk 2017-ben is, így ez a munka a végén kifizetődik majd” – mondta Nandan az alzenaui motorsportrészleg stratégiájáról.


Mivel az i20 második generációjára épülő i20 WRC teljesen új fejlesztésként vág neki az idei szezonnak, ezért a módosítások java része várhatóan elsősorban az autó futóművét, motorját, meghajtási rendszerét, súlyelosztását és súlypontját érinthetik majd.   

Forrás: motorsport-total.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei