Rekordévet zárt a Hyundai Európában


A Hyundai Motor eddigi legfiatalabb modellpalettájának köszönhetően tavaly értékesítési rekordot ért el Európában.

Az ACEA adatai szerint a Hyundai Motor tavaly rekordszámú, 470 130 új autót helyezett forgalomba Európában, ami 10,9 százalékkal haladja meg az előző évi eredményüket. Versenyképes, folyamatosan megújuló modellkínálatuknak köszönhetően a Hyundai 3,3 százalékos piaci részesedést ért el az Európai Unióban.  

A tavalyi év utolsó negyedéve egyértelműen az új Hyundai Tucsonról szólt, amely iránt hatalmas az érdeklődés. Eközben az i20 Coupe és az i30 Turbo olyan vásárlókat is hozott, akik korábban nem voltak a márka ügyfelei, míg az i30 és i40 modellfrissítése tovább növelte a Hyundai modellek iránti keresletet. A márka kínálatának 80 százaléka újult meg 2015 során.   


A 2016-os kilátások kedvezőek, mivel sok újonnan bemutatott vagy frissített modell kezdi meg teljes évét. Különösen igaz ez a vadonatúj Tucsonra, amelyre a tavalyi év végéig 85 ezer megrendelés érkezett annak ellenére, hogy az autót csak szeptembertől lehetett megvásárolni. A szabadidő-autók kínálatát idén az i20 Active bővíti tovább, az i20 családban pedig az egyliteres T-GDI erőforrás is végre bemutatkozik.  

A Hyundai kínálata új szegmensekben bevezetendő vadonatúj modellekkel is bővül, hiszen érkezik az innovatív Ioniq, amely 2016 márciusában, a Genfi Autószalonon mutatkozik be Európának. Az autóiparban egyedüliként ez az autó háromféle meghajtási rendszerrel – hibrid, elektromos és plug-in hibrid – lesz elérhető.


„Egy virágzó európai újautó-piacon a Hyundai túlnőtt a piaci trendeken és rekorszintre növelte eladásait” – mondta Thomas A. Schmid, a Hyundai Motor Europe alelnöke. „Növekvő modellkínálatunk iránti vásárlói kereslet vezette sikerre a márkát, amelynek lendületét 2016-ra is továbbviszünk. Idén is célunk ilyen pozitív eredmény elérése, ahogy Európa legfiatalabb modellkínálata még több vásárlót csábít a Hyundai márkához.”

Forrás: hyundai.news

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei