Versenytársak vásárlóira hallgat a Hyundai


Tizenöt évig a Marutinál dolgozott Rakesh Srivastava, mielőtt az indiai Hyundaihoz csatlakozott volna, most pedig arról beszélt, mire figyel a koreai vállalat termékeinek fejlesztésekor.

Rakesh Srivastava tizenöt éven keresztül az indiai Suzuki Maruti vállalatnál dolgozott, mielőtt két éve az akkor megüresedő Hyundai Motor India Limited értékesítési és marketingvezetői pozícióját elfoglalta volna. „Az ország második legnagyobb hazai autógyártójaként és tíz éve legnagyobb személyautó-exportőreként a Hyundai nem közvetlenül versenytársaitól tanul. A hobbiterepjárók szegmensében ehelyett inkább indirekt módon, a versenytársak vásárlóközönségét kérdezte meg véleményükről. A versenytársak hobbiterepjáróit erősek, strapabíróak, de alacsony felszereltségűek” – magyarázza Srivastava.


A Hyundai a vásárlók véleménye alapján megtudta, mi az, amit a termékekből hiányolnak, illetve azt is, hogy a vásárlók hozzáállása megváltozott: a legtöbben egy modern és prémium hobbiterepjáróra vágynak. ezt a tudást használta fel a vállalat a Creta hobbiterepjáró megalkotásakor, amely erős, stílusos és gazdagon felszerelt. Srivastava szerint a modell indiai sikere nagyrészt ezeknek az előzetes kutatásoknak és az azok alapján fejlesztett terméknek köszönhető.


A közvetett tapasztalatszerzés által sokkal általánosabb képet kaphatnak a gyártók, mivel az elsődleges ismeretek mellett magában foglalja a versenytársak termékeiről szerzett tapasztalatokat is, ami ezen a nagyon élesen versengő piaci területen Srivastava véleménye szerint mérhető jelenlétet biztosíthat a globális márkák számára. „Ezek a tapasztalatok kifejezetten a technológiai, marketing innováció és üzleti tevékenységek területén történnek és a fejlett piaci versenytársak indiai piaci tevékenységének megfigyelésén alapszik.”  

Forrás: economictimes.indiatimes.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei